Formula 1 Pirelli Hot Laps programı, Grand Prix’ye gelen izleyicilere, ünlülere ve konuklara olağanüstü ve benzersiz bir deneyim yaşama fırsatı verecek. F1 kahramanlarının mücadele ettiği heyecan verici pistlerde profesyonel bir yarış pilotu, bir süper otomobille şanslı katılımcılara tur attıracak.

Formula 1 Global Lastik Partneri Pirelli, yarışın gerçekleşeceği hafta sonu boyunca bu süper otomobillerin sergileneceği Formula 1 padok alanındaki bir özel Pirelli garajında programı sunacak ve tüm lastikleri sağlayacak.

Aston Martin ve McLaren, 10 etkinliğe katılacaklarını teyit eden ilk iki üretici oldu. Önümüzdeki haftalarda başka lider otomotiv markalarının katılımının da duyurulması bekleniyor.

Aston Martin Valkyrie modelini Aston Martin Red Bull Racing’in Teknik Üst Yöneticisi Adrian Newey ile birlikte tasarlayan Aston Martin, programda esas olarak 4.0 litre, çift turbo şarjlı V8 motorlu yeni Vantage modelini kullanacak. Aston Martin Red Bull Racing takımının resmi pilotları Daniel Ricciardo ve Max Verstappen, bu süper otomobillerin direksiyonuna geçecek sürücüler arasında yer alıyor.

McLaren ise katılımcılara McLaren Automotive’in Super Series otomobilleri arasında yer alan McLaren 720S modelini deneyimleme şansı sunacak. Direksiyonda McLaren F1 yedek ve test pilotu Lando Norris, McLaren Elçisi Mika Häkkinen veya McLaren F1 pilotları Fernando Alonso ya da Stoffel Vandoorne olacak.

McLaren, 1981 yılında MP4/1 ile Formula 1’de karbon fiber kullanımında çığır açtı ve araçların daha hafif, hızlı ve verimli olmasını sağlamak için o tarihten sonra ürettiği her otomobilde bu malzemeyi kullandı. Yeni 4.0 litre, çift turbo şarjlı V8 M480T motor, 341 km/saat maksimum hızla sıfırdan saatte 100 kilometreye üç saniyeden kısa sürede çıkmak gibi olağanüstü performans düzeyleri sunuyor.

Katılım hakkı kazanmak için sezon boyunca Formula 1 ve Formula 1 Pirelli Hot Laps programının ortakları tarafından özel promosyonlar ve yarışmalar düzenlenecek.

Sean Bratches, Formula 1 Ticari Operasyonlar Genel Müdürü:

“Formula 1 Pirelli Hot Laps programı, Formula 1 hayranlarına gerçek pist deneyimine yaklaşmak için yeni bir fırsat sunuyor. İkonik yarış pistlerinde direksiyonunda bir yarış pilotunun olduğu bu süper otomobillerle yüksek hızda yol almak, hayatta belki bir kez yaşanabilecek benzersiz bir deneyim olacak. Hayranlara öncelik veren bir marka olmayı hedefliyoruz; bu girişim de bu yöndeki çabalarımızın bir başka örneği olacak. Aynı zamanda Pirelli gibi seçkin ortaklarımıza ve Formula 1 takımlarına daha çok değer katabilme kabiliyetimizi gösterecek.”

Mario Isola, Pirelli Otomobil Yarışları Başkanı:

"Pirelli olarak F1 Hot Laps 2018 programının tek ortağı olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Özellikle hayranlar için tasarlanan bu ilk sürekli deneyim, her Grand Prix hafta sonunda gerçek pistlerde yaşanan ve sınırları zorlayan hız ve duygu yoğunluğunun tadına bakma fırsatı verecek. Halen Formula 1’deki yeni döneminin sekizinci yılında olan Pirelli, ünlü P Zero yol lastikleri serisinin performansını ve teknolojisini dünyanın en sofistike spor ve süper otomobillerinde sergileyecek. Bu lastik ailesi, Pirelli’nin en gelişmiş araştırma ve geliştirme laboratuvarı olan yarış pistlerinde edinilen bilgi birikimi ve deneyimden kendi payına düşeni alıyor.”

Simon Sproule, Aston Martin Lagonda Başka Yardımcısı ve Pazarlama Üst Yöneticisi:

“F1 kapsamındaki Pirelli Hot Laps programına katılan lider otomobil şirketlerinden biri olduğumuz için çok heyecanlıyız. Hayranlarımız ve müşterilerimiz için F1 deneyimine yeni bir boyut kazandırma fırsatından dolayı çok memnunuz.”

John Allert, McLaren Teknoloji Grubu Pazarlama Üst Yöneticisi:

“Kişileri spor dalına, takımımıza, özel spor ve süper otomobillerimize yaklaştırmayı amaçlayan bu girişimi desteklemekten McLaren olarak gurur duyuyoruz. McLaren ile daima hatırlayacakları benzersiz ve eşi görülmemiş bir deneyim sunacağız.”