Michelin, enerji tasarrufu ve yüksek performans sağlayan Michelin Pilot Sport EV lastikleri ile FIA Formula E Şampiyonası’nın 2018-2019 sezonundaki tek lastik tedarikçisi olmayı başardı. Michelin, bu kategorideki lastikleriyle 2013 yılında rakiplerinden ayrılarak Formula E için en uygun üretici seçilmişti.

Michelin Pilot Sport EV

FIA Formula E’de yer alacak Michelin Pilot Sport EV, geleneksel yarış lastiklerinden üstün özellikleriyle ön plana çıkıyor. Pilotların performansını destekleyen Michelin Pilot Sport EV, 18 inç olarak şampiyonada yer alacak. Hem kuru hem de ıslak zeminde yüksek performans sağlayan lastikler, dış lastik düzeyindeki desenleri sayesinde araçların rekabette öne çıkmasını sağlıyor.

Michelin’in yeni performans lastiği, Pilot Sport EV’den ilham aldı

Michelin’in temel stratejisi olan MICHELIN Total Performance Stratejisi ile üretilen Michelin Pilot Sport EV, pilotların her türlü hava ve yol koşulunun üstesinden tek bir lastikle gelmesini sağlıyor. Motor yarışları dünyasında bir devrim niteliğinde olan lastikler, Michelin’in yeni yüksek performans lastiği MICHELIN Pilot Sport 4 lastiklerine de ilham kaynağı oldu. İlk kez Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni MICHELIN Pilot Sport 4'ün sırt deseni FIA Formula E Şampiyonası için Michelin tarafından tasarlanan Michelin Pilot Sport EV’den ilham aldı.

Şampiyonada Michelin Pilot Sport EV lastikleri kullanılacak

Michelin’in yarışlar için geliştirdiği özel teknolojilerle pistlerden yollara uzanan bir teknoloji yolculuğu sunduğuna vurgu yapan Michelin Motor Sporları Direktörü Pascal Couasnon, "FIA'nın bir kez daha bizi tercih etmesinden dolayı onur duyuyoruz. Gerçekleşmesinde Michelin olarak da katkımızın olduğu Formula E, sürdürülebilir hareketlilik adına bize laboratuvar niteliğinde bir araştırma-geliştirme olanağı sunuyor. Formula E için tasarladığımız 'Michelin Pilot Sport EV' lastiği, motor yarışları dünyasında gerçekten de devrim niteliğinde. FIA, bu yarışlar için hem ıslak zeminde hem de kuru zeminde aynı yüksek performansı sağlama şart koşmuştu. Michelin Pilot Sport EV lastikleri ile bu koşulları sağlayarak yarışların tek tedarikçisi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi