Fransız otomobil üreticisi Renault yaptığı açıklamada, Kuzey Fransa'da elektrikli otomobil pilleri üretmek için Çinli Envision AESC ve Fransız Verkor ile ortaklıklar imzaladığını söyledi.

Dünya çapındaki otomobil üreticileri, daha temiz araçlar üretmede rakiplerinin önüne geçmek için yarışıyor; bu, Almanya'nın Volkswagen'ini Avrupa'da kendisine ait altı pil hücresi tesisi inşa etmeye yönlendiren bir teknoloji kayması .

Renault, daha önceki basında çıkan haberleri doğrulayan duyuruyu, Başkan Emanuel Macron'un Kuzey Fransa'daki Douai tesisine yaptığı ziyaretten önce, Envision'ın 2,500 oluşturmak için "Renault ElectriCity" elektrikli otomobil merkezine yakın 2 milyar avroya (2,4 milyar dolar) kadar yatırım yaptığı bir ziyaretten önce yaptı. 2030'a kadar yeni işler

Renault ayrıca, Verkor'da %20'den fazla hisseye sahip olmak amacıyla, Fransız start-up Verkor ile birlikte yüksek performanslı piller geliştirmek ve ardından üretmek için bir mutabakat anlaşması imzaladığını söyledi.

Açıklamada, "Renault ElectriCity ile bu iki ortaklığın birleşimi, 2030 yılına kadar Fransa'da yaklaşık 4500 doğrudan iş yaratacak ve Avrupa'nın kalbinde sağlam bir pil üretim ekosistemi geliştirecek" dedi.

Envision AESC'nin Douai'deki giga fabrikası, 2024'te 9 gigawatt saat (GWh) kapasiteye sahip olacak ve 2030'a kadar 24 GWh'ye ulaşmayı hedefliyor.

Envision AESC'nin gigafabrikasının Douai, Maubeuge ve Ruitz'deki Renault ElectriCity üretim tesislerine yakınlığı, Hauts-de-France bölgesinde 700 ek istihdam yaratacaktır.