Toyota Türkiye’nin 2011 yılında başlattığı Future Leaders programı uzun vadede otomotiv sektöründe söz sahibi olmak isteyenleri buluşturmaya devam ediyor. Başarılı Future Leaders, yetenek programlarını değerlendiren Toptalent’ın gerçekleştirdiği “Top100 Talent Program” içerisinde yer alarak, otomotiv sektöründe Türkiye’nin en beğenilen yetenek programları arasında seçildi.
Yetenek programlarının deneyimli firmalarından biri olan Youthall ile işbirliği içerisinde tasarlanan program için genç yetenekler ve hedef üniversiteler arasında yapılan tanıtımların ardından başvurular alındı. Bu kapsamlı yetenek programı için başvurularda Toyota Türkiye’ye kısa zamanda 5 binin üzerinde başvuru yapıldı ve adayların değerlendirme sürecine geçildi.
Seçilen adaylar için 20 ay boyunca devam edecek program kapsamında, 4 farklı departmanda rotasyon imkanı sunulacak. Toyota Way ilkeleri ve çalışma prensiplerinin öğretileceği programda, sadece Future Leaders ekibine özel eğitim ve gelişim programları yer alacak. Bununla birlikte Toyota Türkiye yöneticilerinden mentorluk alacak Future Leaders ekibi, program sonunda Toyota’da yetkinliklerine en uygun pozisyonda kariyer yolculuğuna devam edebilecekler.
Bir yeni mezun programı değil tam zamanlı çalışma süreci içeren bir yetenek programı olarak öne çıkan Future Leaders adaylarını Toyota’da gelişim dolu bir yolculuk bekliyor olacak. Programını tamamlayan yeni Toyota Future Leaders katılımcıları için 2025 Ocak ayında, en uygun rollerde çalışmaya başlaması hedefleniyor.
Sektörde öncü bir uygulama olarak öne çıkan Toyota Future Leaders’ın 2 yılda bir yenilenerek sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Toyota Türkiye, bu özel programla birlikte genç yeteneklere şirket kültürünü aktarırken, otomotiv sektörüne de değerli isimler kazandırıyor.