Anadolu Grubu’nun otomotiv alanında büyük umutlar ve büyük sermaye ile kurduğu araç kiralama şirketi Garenta’da önemli değişiklikler oldu. Artık uzun dönem kiralamayı bırakan şirket eskiden faaliyet gösterdiği yerleri franchising olarak devrediyor. Yani Türkrkçe karşılığı ile Garenta markasının isim hakkını isteyen kişi ve kuruluşlara kiralıyor.
İşte bu çerçevede İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki yeri Gülan Otomotiv’e veren şirket İzmir faaliyetlerini Dokay’a, Ankara’yı da Turoto’ya vermiş. Diğer şehirlerdeki tüm oluşumlarını da bu şekilde vererek tamanen uzun dönem kiralama işinden de çıkmış olacak. Bu hafta içinde Kıbrıs’ta bu tarzda çalıştığı bayilerle biraraya gelecek olan Garenta birlikte çalıştığı bayilerinden ciro üzerinden yüzde alıyor.
Daha önceki aylarda çeşitli medya organlarında ekonomik daralma nedeniyel Garenta’nın zor günler geçirdiği yazılmıştı. Anadolu Grubu şimdi Garenta’yı bu yolla kurtarmaya çalışırken günlük kiralama operasyonlarını MOOV adını verdikleri yeni oluşumlarıyla götürüyorlar.
 

MOOV by Garenta’nın kısa sürede gösterdiği başarıyla ilgili görüş bildiren Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Eylül 2018’de başladığımız MOOV by Garenta yolculuğumuzda kısa sürede çok fazla yol kat ettik. 600 araçla başladığımız hizmetimizi, şu anda bin 550 araçla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz cumartesi günü MOOV by Garenta’da 5 bin 167 kez kiralamaya imza attık. Bu rakam, araçlarımızın bir günde yaklaşık 3,5 defa kiralandığı anlamına geliyor” dedi. MOOV by Garenta’ya olan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten ve yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Ayyıldız, “İstanbul’da çok geniş bir bölgede hizmet veriyoruz. 15 dakikası 8,5 TL’den başlayan fiyatlara 5 km yakıt dâhil olarak kiralama yapabiliyorsunuz. 2020 yılı sonunda araç filomuzu iki katına çıkarmayı ve uzun vadede kullanıcıların araçlarını da sisteme dâhil ederek büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye geneline MOOV by Garenta deneyimini yaşatmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.