PAZAR 2021 YILINDA TOPARLANIR
 Gazeteci Ufuk Sandık ile “Pazartesi Söyleşisi” devam ediyor. Frankfurt Otomobil Fuarı, Türk otomotiv pazarı ve Youtube’daki Doğan Kabak başarısı… İşte bu haftaki sorularımız ve Sandık’ın yanıtları…

FRANKFURT’TA TÜRK İMZASI
 
A.Ç: “Önce Frankfurt’tan başlayalım. Sayılı Türk gazetecilerinden biriydin fuarı izleyen. 22 markanın katılmadığı fuarı genel olarak değerlendirir misin?”
 
U.S: “Birçok markanın katılmadığı fuarda, Alman Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Porsche gövde gösterisi yapıyor. Ancak, fuarda Türkiye’nin imzası da vardı. Türkiye’de üretilen Hyundai i10 ve Ford Custom hibrit versiyonunun sergilendiği fuarda, Türk tasarımcı Murat Güler’in imzasını taşıyan Puma’nın dünya lansmanı yapıldı.
 
TÜRK START-UP’LARA İLGİ 
 
Frankfurt Otomobil Fuarı ile eşzamanlı ve aynı alanda gerçekleştirilen New Mobility World’de katılan Türk start-up’lara büyük ilgi gördü. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ‘nin verdiği destekle katılan 8 start-up 100’ün üzerinde sanayi firması ve yatırımcı bire bir görüşme yapabilme fırsatı buldular.
 
ÇİNLİLER ŞAŞIRTTI
 
Düne kadar taklit ettikleri otomobillerle gündeme gelen Çinli firmalar, bugün kendi modellerini geliştiriyor. Frankfurt Otomobil Fuarı’na Great Wall’un premium markası Wey, FAW’ın yeni markası Hongqi katıldı. 
 
JAPONLAR KATILMADI
 
Frankfurt Fuarı’na Honda dışında başka bir Japon marka katılmadı. Avrupa’da güçlü olmalarına rağmen Nissan, Toyota ve Mitsubishi gibi markaların fuara katılmamaları dikkat çekti.
 
FUAR MALİYETİ 35 MİLYON EURO 
 
Frankfurt Otomobil Fuarı, dünyanın en pahalı fuarları arasında yer alıyor. Bünyesindeki markaları tek bir salonda sergileyen Volkswagen Grubu, fuarda 35 milyon euro harcama yapmış.
 
DİZELLERİN SON FUARI
 
Frankfurt, bugüne kadar fazla sayıda hibrit ve elektrikli otomobilin sergilendiği ilk fuar olarak tarihe geçti. Fuarda dizel otomobil sergileyen çok az sayıda marka vardı. Frankfurt dizel otoların son fuarı olacak gibi görünüyor. 
 
CENEVRE DIŞINDA BÜTÜN FUARLAR LOKAL OLUR

A.Ç : “Bu yıl Frankfurt otomobil fuarını çok az Türk gazeteci takip etti. Biliyorsun neredeyse bir uçak dolusu gazeteci ve sektör yöneticisi giderdik. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun. Artık fuar geleneği de ortadan kalkıyor mu?”
 
U.S : “İki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda gazeteci Frankfurt Otomobil Fuarı’nı takip etti. Bunun en önemli nedeni fuara katılmayan marka sayısının katılanlardan fazla olması. Bu nedenle birçok marka bırak gazeteci davet etmeyi, fuarı izlemek için bile Almanya’ya gelmedi.Ancak, geçen hafta söylediğim gibi, Türkiye önemli bir otomotiv ülkesi…Üretimi, ihracatı, Pazar potansiyeli ile kendinden söz ettiriyor. Böyle bir ülkenin gazetecileri dünyadaki gelişmeleri yerinde takip edip, otomobil severlere anlatmalı. Burada kime ne görevler düşüyor, konuşup tartışmak lazım.
Otomobil fuarları son 3 yıldır kan kaybediyor. Fuar geleneği bitiyor. Sanırım gelecekte Cenevre Otomobil Fuarı dışında uluslararası bir fuar organize edilmeyecek. Franfkfurt ve Paris gibi fuarla da ulusal fuarlara yani sadece lokal markaların katıldığı organizasyonlara dönüşecek. 
 
PAZAR 2021 YILINDA TOPARLANIR 
A.Ç : “Eylül ayından itibaren lansman davetlerine bakınca hareketli bir son üç ay bekliyor bizi. Yeni modeller de gelecek. Sektör hareketleniyor. Bu gidişatta seneye nasıl bir ortam bekliyor bizi. Bir öngörün var mı?”
 
U.S: “Otomotiv firmaları, kriz nedeniyle birçok modelin Türkiye’ye gelişini öteledi. Son üç ayda pazarın hareketleneceği tahmin ediliyor. Bu yüzden yeni ve makyajlı modellerin lansmanları başladı. Türkiye gibi ekonomide iniş ve çıkışların yaşandığı ülkelerde tahmin yapmak zor. O yüzden gelecek yıl otomotiv pazarı canlanır, satışlar şu seviyeye çıkar demek zor. Benim tahminin 2020’nin ikinci çeyreğinde pazarda yukarı yönlü hareket başlar. Pazarın toparlanması ve eski seviyelerine gelmesi ise 2021’yi bulur.
 

DOĞAN KABAK’IN BÜYÜK BAŞARISI   
 
A.Ç : “Otomobil dergiciliği yaparken youtube ile tanışan ve 1-2 yılda 1 milyon takipçiye ulaşan bir arkadaşımız var; Doğan Kabak. Otomobil içeriği sunduğundan 1 milyona ulaşması önemli. Genel olarak Youtube, izleyen kitle, sunulan içerikler tartışılsa da;  işini doğru yapan ve samimi  olan Kabak önemli bir işe imza attı. Ne düşünüyorsun, nasıl değerlendiriyorsun?”
 
U.S : “Doğan Kabak’ı tebrik ederim. Dünyada 1 milyonun üzerinde takipçisi olan 10 kişi arasına girmiş. Büyük başarı. Sosyal medya ile ilgili düşüncelerimi daha önce burada yazmıştım. Otomotivde geleneksel medyanın yerini sosyal medya almaya başladı. Bu yüzden sosyal medyaya ön yargılı yaklaşmak yerine objektif değerlendirmek gerek. Evet bir çoğu sadece gazlamayı, yanlamayı bir iş olarak görmeye devam etse de içlerinde Doğan Kabak gibi ayrılanlar var.”