Sadece Turkcell Dergilik'te GAZETELER  bölümünde yayınlanan günlük dijital OTOMOBİL GAZETESİ'nin sorularını yanıtlayan otomotiv gazetecisi Ufuk Sandık şu sorualrın yanıtlarını verdi. Sandık bu soruları  yanıtlarken önemli haberlerin de müjdesini verdi.

İşte o sorular... Yanıtları okumak için Turkcell Dergilik'ten OTOMOBİL GAZETESİ'ni ücretsiz indirebilirsiniz.

1) A.Ç: Son yılların en hareketli Aralık ayına gireceğiz sanırım. Tüm markalar geçmiş ayların acısını Aralık ayında çıkartacaklar gibi. Bir aylık çaba yılı kurtarmaya yeter mi? Bu konuda ne düşünüyorsun?
 
**
 
2) A.Ç: Aralık bir de yerli otomobili göreceğimiz bir ay olacak. Hazırlıklar bitmek üzeredir sanıyorum. Bu konuda bir duyumun var mı bizlerle paylaşacağın?
 
**
3) A.Ç : Geçen hafta sana PSA Türkiye yapılanmasını sormuştum. Opel'in değişiminden ve Çağrı Öztaş'tan söz etmiştin. Hafta içi öğrendik ki; Çağrı Öztaş istifa etmiş. Yerine Opel'in içinden gelen Alpagut Girgin göreve başlamış. Bu konuda sormak istediğim şey şu; bu tarz üst değişikler öncelikle bayi teşkilatı için önem taşır. Bayilerin genel müdürü tanıması, sevmesi, benimsemesi satışlarda itici güç olarak önemli bir etkendir. Örneğin ben Opel bayi teşkilatının eski genel Müdür Özcan Keklik'ten sonra gelen Çağrı Öztaş'a pek ısınamadığını ve sıcak bakmadıklarını duymuştum. İşin aslını bilemem tabi benimki sadece duyum.  Gerçi böylesi bir durum da;  futbolcular istemedi diye antrenör değişten kulüp başkanı durumuna benzer...  Bu tarz radikal değişiklikler yaparken bayi teşkilatı da dikkate alınmalı mı sence?

 **
 
4) A.Ç: Duyumlarıma göre 2020 yılında otomotiv sektörü basılı mecralara reklam, ilan vs için bütçe ayırmayacakmış. Bu tavrı bu yılın son 6 ayından da anlamak mümkün. Sektör youtuber ve influcerları çok sevdi. Artık lansmanlara ağırlıklı olarak onları çağırıyorlar. Basılı mecra olan gazete ve  dergileri de zorlu bir yıl bekliyor gibi. Bir taraftan da basın bültenleri yayınlansın, lansmanlarıa gidililsin röportaj yapılsın da istiyorlar. Böyle giderse de haberlerini yaptıracakları, lansmana çağıracakları gazeteciler kalmayacak çevrelerine. İşler düzeldiğinde, sosyal medyanın popülerlilği kalmadığında yine ne varsa geleneksel medyada var diyecekler. Sen bu konuda çözümü nasıl ve nerede buluyorsun.