Türkiye ve MENA odaklı girişim analiz platformu Startups.watch, 2017 yılında en çok yatırım alan girişim şirketlerini sıraladı. Açıklanan veriler doğrultusunda, hızlı, güvenilir araç alım platformu Ototrink.com Türkiye’de 2017 yılında en çok yatırım alan ikinci şirket oldu. Ototrink.com, 4,4 milyon dolar yatırım alarak Şubat 2017’nin de en büyük erken dönem yatırımı oldu. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana başarılı bir grafik sergileyen Ototrink.com’a yatırımların bu yıl da artarak devam etmesi bekleniyor.

 

Ototrink nedir?

Ototrink.com, aracını satmak isteyenlere kolay, güvenli ve hızlı bir yol sunuyor. Aracını satmak isteyenler ototrink.com adresindeki formu doldurarak online fiyat teklifi alıyor. Daha sonra ekspertiz randevusu alan kullanıcılar, Ototrink.com’un en yakın ekspertiz merkezinden birinde ücretsiz olarak ekspertiz yaptırıyor ve son fiyat teklifini alıyor. Kullanıcı fiyatta anlaşırsa, Ototrink.com aracın değerini aynı gün içinde peşin olarak ödüyor.

 

 

ototrink.com Hakkında

Ototrink.com Aralık 2016'da Bartu Baran, Atılay Yılmaz, Mehmet Belet ve Frontier Car Group kurucularından Sujay Tyle ve Peter Lindholm ortaklığı ile kurulmuştur. Merkez ofisleri İsveç ve Berlin’de yer alan ve global bir fon topluluğu olan Frontier Car Group’un yatırımı ile Şubat 2017 yılında da faaliyetlerine başlayan ototrink.com otomobil satışında yenilikçi, teknolojik, hızlı ve güvenli bir platform olarak, araç satışında yaşanan olumsuz deneyimlere son vermek için yeni bir satış sistemini hizmete sundu. Tüketiciler bu platform üzerinden arabaları için ücretsiz ve kolay bir şekilde online fiyat teklifi alabilir, ekspertiz randevusu oluşturup, ücretsiz ekspertiz sonrası çok kısa bir sürede arabalarını hızlı şekilde satabilir ve paralarını aynı gün içerisinde alabilirler. Ayrıca, platform, tüketicilerin zamandan tasarruf ederek, doğru bir değerleme ile araçlarını zahmetsizce satmalarını sağlar.