Gersan Elektrik ve Tesla, elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili bir gizlilik anlaşması imzaladı. Tesla modellerini şarj etmek için kullanılan hızlı şarj istasyonlarını Türkiye'de de kurmaya hazırlanan elektrikli otomobil üreticisi, bunun için Gersan Elektrik ile işbirliği gerçekleştirdi.

Gersan, KAP’a yaptığı açıklamada "Şirketimiz ile Tesla Motors arasında Tek Taraflı Gizlilik Sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme gereği, Tesla ile Şirketimiz arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalanmıştır. Tesla, bu amaçla sadece kendi teknolojisi, üretimi, planlamaları ve operasyonları ile ilgili gizli veya özel bilgileri açıklayabilir." ifadelerini kullandı.

Gersan Elektrik, yaklaşık altı yıldır elektrikli araçlar için şarj istasyonu üretiyor. Firmanın Elektrik Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Serdar Şalcı, “Kendi tesislerimizde ürettiğimiz şarj istasyonlarını birçok ülkeye ihraç ediyoruz. Tesla mühendisleri yurtdışındaki ürünlerimizi görünce bize talepte bulundular. Anlaşma ile de Tesla onaylı şarj istasyonu üreticisi olduk” dedi.

Geçen ay Türkiye'yi ziyarete gelen ve sosyal medyadaki Türkiye paylaşımlarıyla dikkat çeken Elon Musk, Türkiye'deki şirketini 2016 yılı başında kurdu. O günden beri Tesla'nın İstanbul'da bir showroom açarak Türkiye pazarına gireceği iddiaları dolaşıyordu. Atılan bu önemli adım, artık Tesla modellerini Türkiye yollarında daha fazla göreceğimiz anlamına gelebilir.