Tanıtılmasından bugüne kadar uluslararası birçok ödülün sahibi olmayı başaran Alfa Romeo Giulia’nın en güçlü versiyonu olan Quadrifoglio Verde, İngiltere’den de ödüller aldı. İngilizlerin prestijli otomobil yayınlarından BBC Top Gear Dergisi, Alfa Romeo Giulia QV’yi “Yılın Otomobili” seçerken, derginin okurlarının oylarıyla belirlenen “Yılın En İyi Otomobili” ödülü de yine Alfa Romeo Giulia’nın oldu. Dergi, Alfa Romeo’nun yeni modeliyle ilgili; “Giulia modern ve ileri teknoloji ürünü olmakla birlikte sunduğu yalınlık oldukça etkileyici, güçlü motor, yol tutuş ve güzellik hepsi bir arada yer alıyor. Giulia bunları fazlasıyla sunuyor” açıklamasında bulundu.

Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, 510 HP’lik eşsiz bir güce sahip ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlıyor. Giulia QV’nin heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip ve aynı zamanda şaşırtıcı bir yakıt tasarrufu sunuyor. Kusursuz bir güç-ağırlık oranı sağlamak için Ultra hafif materyaller kullanılarak üretilen Alfa Romeo Giulia’da, tahrik mili, kaporta ve tavan için karbon fiber; kapılar ve çamurluklar gibi farklı birçok gövde elemanlarına ek olarak motor, fren ve süspansiyon (ön kapaklar, ön ve arka çerçeveler dâhil) için alüminyum kullanılıyor.

Sürücünün seçimine bağlı olarak aracın dinamik davranışını değiştiren yenilenmiş Alfa DNA’sına sahip olan Giulia, Dinamik, Doğal, İleri Düzeyde Verimliliğin yanında; Quadrifoglio versiyondaki yarış moduyla da dikkat çekiyor.