Ünlü tepe tırmanışındaki ilk sürüşünü yapmakla kalmadı, aynı zamanda Marvin Kirchhöfer'in 45,34 saniyelik bir sürede 240km hızla çizgiyi geçerek zafere ulaşmasıyla Zamana Karşı Yarışında en üst sıraya yerleşti.
McLaren model yelpazesinde 750S'e katılan Solus GT, şirketin 60. yıldönümünü temsil ediyor. McLaren'in Ultimate serisinde Solus, McLaren F1, P1, Senna, Speedtail ve Elva gibi araçlara eşlik ediyor.
Otomobilin çılgınca aerodinamik tasarımı 1.200 kg yere basma kuvveti yaratıyor ve bu da Solus GT'yi bir sürü süper ve hiper otomobil arasında öne çıkarmaya yetiyor ama V10'un sesi en dikkat çekici özelliği. McLaren, Solus'un bir Formula 1 aracını sürme deneyimine ve hissine olabildiğince yakın olduğunu iddia ediyor. Yol ve yarış yönetmeliklerinden bağımsız olarak, sesi bir F1 otomobilinden bile daha iyi.
Pazar günü ispatladığı gibi, bazı F1 araçlarından da daha hızlı. Birincilik derecesi, Marvin ve Solus'u son derece hızlı Subaru GL Family Huckster'ıyla Travis Pastrana'nın önüne geçirirken, Michael Lyons da 70'lerin gerçek bir F1 yarışçısı olan McLaren-Cosworth M26 ile podyumu tamamladı.
Solus GT ne kadar hızlı olursa olsun, geçen yıl McMurtry Speirling tarafından kırılan 39.08'lik tüm zamanlar rekorunun bir hayli gerisinde.
Bir McLaren'de V10 motoru en son 2000'lerin başındaki Formula 1 araçlarında görmüştük, ancak 10 silindirli güç ünitesi Solus GT ile geri döndü: yüksek devirli bir V10, olağanüstü aerodinami ve bir Formula 1 aracının güç/ağırlık oranına sahip tek koltuklu, sadece pistlere özel bir yarış aracı. Bu kesinlikle tipik bir McLaren değil.
Solus GT, PlayStation yarış oyunu olan ve sadece sanal bir yarış aracı olarak tasarlanan McLaren Ultimate Vision Gran Turismo konseptinden türetilmiştir. Genellikle bu tür konsept otomobiller hiçbir zaman gerçek dünyaya taşınmaz, ancak McLaren Solus GT üretime hazır gerçek bir makine olarak karşımızda ve kâğıt üzerinde nihai pist otomobili olmak için gereken her şeye sahip.
Solus GT'nin atan kalbi, büyüleyici 829 bg güç üreten atmosferik 5.2 litrelik Judd V10 motorun sipariş üzerine üretilen bir versiyonudur. McLaren'in tipik turbo şarjlı V8'lerinin aksine, bu V10 10.000 rpm'den daha yüksek devirlere çıkabiliyor. Solus GT gücünü sıralı yedi vitesli vites kutusundan alırken, otomobilin ağırlığı 1000 kg'ın altında. Savaş uçağı misali ortadan koltuklu Solus'un 0-100 hızlanmasını sadece 2,5 saniye.
Müşteriler ayrıca, Solus GT ile piste çıkmadan önce becerilerini geliştirmek için bir sürücü koçluğu programına erişim hakkına sahip olurken, FIA'ya regülasyonlarına uygun özel bir yarış tulumu ve kask da kazanıyor. Toplamda sadece 25 Solus GT üretildi ve hepsi çoktan tükendi.
Solus, Aston Martin’in Valkyrie’si ve Mercedes’in AMG-One araçlarına ciddi bir rakip olarak gözüküyor