Kameraman Marius Biela ve gazeteci Peter Bakanov ile birlikte yola çıkan Zietlow, böylece 8 gün 12 saatlik kendi rekorunu da kırmış oldu.

Rainer Zietlow ve ekibi Avrasya bölgesinde bulunan 7 ülkeyi kapsayan ve zaman rekoru kırdıkları bu turda Goodyear Wrangler lastiklerini kullandı. Rusya’da bulunan, 3.000 km uzunluğundaki çakıl ve çamurla kaplı dünyaca ünlü Kolyma Karayolu gibi zorlu arazi ve hava koşullarına sahip 15.200 km’lik bu yolculukta ekip, lastiklerin tüm özelliklerini test etme fırsatı buldu. Rainer, yolculuğun Magadan ile Yakutsk arasındaki kısmında Goodyear Wrangler All Terrain Adventure lastiklerini deneyimlerken yolun Lizbon’a kadar olan kısmında Goodyear Wrangler HP Dört Mevsim lastiklerini kullandı.

Goodyear EMEA Pazarlama Direktörü Alexis Bortoluzzi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Rainer ve ekibini yeni Dünya rekoru için kutlarız. Bir kez daha başardılar. Bu muhteşem yolculuk sonucunda elde ettikleri başarında yer almaktan ve Goodyear Wrangler ailesinin birer parçası olan lastiklerimizin Rainer’in hedefleri için en iyi seçim olduğunu kanıtlamaktan dolayı son derece gururluyuz” diye konuştu..

Rainer Zietlow ise “Avrasya bölgesini 6 gün, 9 saat ve 38 dakika gibi muhteşem bir sürede bir uçtan bir uca gitmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu yolculuk sırasında bana vermiş oldukları destekten dolayı başta en zorlu yol koşullarına karşı bile dayanıklı lastikleri sağlayan Goodyear olmak üzere tüm sponsorlarıma ve ortaklarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İleriki dönemde çıkacağım yeni yolculuklarda da kesinlikle Goodyear’I tercih edeceğim” dedi.