Tüketicilerinin kullanımları için en doğru Goodyear lastiğini seçebilmelerini amaçlayan şirket, internet adresini ziyaret edenlerin, test dergilerinin yaptıkları değerlendirmelerinin ve tavsiye edilen perakende satış fiyatlarının yanı sıra, en yakın lastik bayilerini de görüntüleyebilmelerini sağlıyor.

Goodyear, geliştirdiği sistem ile tüketicilerin lastik satın alma sürecinin erken dönemlerinde bilgi sahibi olmalarını ve daha bilinçli olarak tercih yapabilmelerine olanak sağlamayı hedefledi. Bu amaçla hareket eden Goodyear, gelişmiş araçlar ve daha detaylı bilgiler içeren bir internet sitesi tasarımının geliştirilmesi için yatırımlarını artırdı.

Yeni dijital platform, tüketicilerin taleplerine göre hazırlandı!

Doğru lastik seçimi, doğru ve yakın bayinin bulunması bazen çok zorlu bir süreç haline gelebilir. Tüketicileri doğru lastik ve bayi seçiminde desteklemeyi hedefleyen Goodyear, internet sitesinde bulunan bilgileri zenginleştirirken, bu bilgileri kullanıcı dostu tasarımıyla tüketicilerin hizmetine sundu. Böylece, tüketicilerin, lastikler hakkında daha sağlıklı ve fazla bilgiye ulaşması sağlandı.

Goodyear EMEA Dijital Pazarlama Direktörü Nieves Fuentes: “Yaptığımız araştırma, internetin özellikle Avrupalı sürücüler için günden güne bilginin ana kaynağı haline gelmekte olduğunu gösteriyor. Araştırmaya katılan sürücülerin yaklaşık %63'ü lastik satın almadan önce araştırma yapıyor. Araştırma yapan sürücülerin %91'i de ana bilgi kaynağı olarak, arama motorları ve lastik üreticilerinin internet siteleri üzerinden araştırma yapabildikleri adresleri seçiyor. Araştırmamızın bir başka sonucu da tüketicilerin tavsiye edilen perakende satış fiyatlarını öğrenmeye yönelik ilgisi...” dedi.

Akıllı telefonlar, tabletler ve PC’lerle de uyumlu olan yeni internet sitesinde orijinal ekipmanlara ait bilgiler, otomotiv dergisi test sonuçları ve tavsiye edilen perakende satış fiyatı bilgileri tüketicinin bilinçli ve hızlı bir şekilde tercih yapabilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, bayi seçimi hakkında geniş içeriğe sahip olan platform sayesinde bayilerin çalışan nitelikleri, ödeme türleri, çalışma saati ve iletişim bilgilerine ulaşmak da mümkün.

Lastik satın alma yolculuğunun dönüşümü...

“Yeni dijital platform, tüketicilerin ekstra yol almasını ve büyük bir dönüşüm geçirmesini sağlayacak”, diyen Fuentes, “İnternet sitemizde, en güncel bilgileri kapsayan “Lastik Bulucu” sayesinde, sürücüler, kendi ihtiyaçlarına en uygun lastiği kolayca seçebiliyorlar. Bunun yanı sıra bayilerle ilgili ayrıntılı bilgiler içeren sistem sayesinde bayilere doğrudan ve kolayca ulaşabiliyorlar. Bu özellikler sayesinde yeni lastiklere giden yol artık daha kolaylaşmış oldu” diye ekledi.