İki fabrikası ile birlikte Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak belirleyen Goodyear, Eagle Sport yaz lastiklerini 2015 yılından itibaren Adapazarı fabrikasında üretiyor. Goodyear, Türk mühendisleri tarafından Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve Adapazarı fabrikasında üretilen Eagle Sport ile ultra-yüksek performans lastikleri segmentindeki ihtiyaca en hızlı şekilde cevap vermeyi hedefliyor.

 

Stratejilerini belirlerken her zaman pazar beklentilerine uyumlu kararlar alan ve tüketici ihtiyaçlarına en hızlı çözümler sunmayı hedefleyen Goodyear, Türkiye pazarındaki ultra yüksek performans lastiklerindeki büyüme trendi doğrultusunda, 2015 itibariyle Adapazarı’nda üretip ihraç ettiği 17 inç ebadındaki Eagle Sport yaz lastiklerini, 2017’de artık Türkiye pazarına da sunmaya başlamıştır.

 

Eagle Sport, Goodyear’ın Türk mühendisleri tarafından Türkiye pazarı için geliştirildi!

Goodyear Adapazarı fabrikasında Türk mühendisler tarafından Türkiye pazarı ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve üretilen yaz lastiği Eagle Sport’un basın toplantısında konuşma yapan Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Mahmut SARIOĞLU, “Son 5 yılda tüketici lastikleri pazarı yaklaşık yüzde 26 büyürken, aynı dönemde yaz lastiği segmenti de yüzde 20’nin üzerinde büyüme gösterdi. Yaz lastiği segmenti kırılımını incelediğimizde ise 2016’da ultra yüksek performans lastikler, önceki yıla göre yüzde 13’ün üzerinde bir büyüme göstererek, bu segmentin lokomotifi olmuştur” dedi.

 

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına paralel bir trend izleyen Türkiye pazarında, önümüzdeki yıllar için ultra yüksek performans lastiklerinin önümüzdeki 5 yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 10 seviyelerinde olmasını beklediklerini ifade eden Sarıoğlu, “Bu öngörüler doğrultusunda Eagle Sport ürünümüz ile büyüyen ultra yüksek performans lastikleri pazarında Goodyear’ın pozisyonunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Goodyear Lastikleri T.A.Ş. olarak 2016 yılında gerçekleştirdikleri yaklaşık 250 milyon dolar ihracat ile Türkiye lastik sektörünün “İhracat Şampiyonları”ndan biri olduklarını ifade eden Sarıoğlu, “Adapazarı fabrikamızda üretilen Eagle Sport lastiklerimizi, ayrıca Kuzey ve Güney Amerika pazarlarına ihraç etmekten dolayı büyük gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Goodyear Adapazarı Fabrikası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında bir sunum yapan Adapazarı Fabrikası Direktörü Ferhat Özmerzi, “Goodyear’ın küresel platformda 21 ülkede 48 fabrikası, Türkiye’de ise Adapazarı ve İzmit’te olmak üzere 2 üretim tesisi bulunuyor. 1986’da faaliyete geçen Goodyear Adapazarı fabrikamızın kapasitesi, günlük 17.000 lastiğe ulaşmıştır” dedi.

 

Eagle Sport üretimi ile Adapazarı fabrikasında 6 günlük çalışma sisteminden 7 günlük çalışma sistemine geçtiklerini ve yaklaşık yüzde 15’lik ilave istihdam yarattıklarını vurgulayan Özmerzi, “Eagle Sport, Adapazarı fabrikamızdaki Türk mühendislerimiz tarafından, Türkiye yol koşullarına özel olarak geliştirildi ve üretildi. Adapazarı fabrikamızın 17’’ inç lastik üretiminde Eagle Sport’un payı ortalama yüzde 70’tir. Ayrıca W hız endeksindeki payı ise yüzde 100 olmuştur” dedi.

 

Goodyear Eagle Sport ile yolunuza güvenle devam edin!

 

 

Goodyear Eagle Sport lastikleri, geliştirilmiş özellikleri sayesinde daha yüksek kilometre performansı ve sürüş hakimiyeti sağlıyor. 

 

Geliştirilmiş sırt deseni, lastik içindeki hava basıncını eşit olarak dağıtırken, güçlendirilmiş lastik yanağı daha iyi lastik tepkisi sağlıyor. Ayrıca, Eagle Sport, yolla teması sağlayan daha geniş alanı ve geliştirilmiş yönlendirme performansı sayesinde yüksek sürüş hakimiyeti sunuyor.

Kanıtlanmış Sırt Deseni

: Üstün yol tutuşu ve her koşulda kısa lastik tepkisi

Yenilikçi Lastik Hamuru

: Üstün ıslak ve kuru zemin fren performansı

Optimize Edilmiş Bloklar

: Lastik aşındıkça çekiş gücünden ödün vermeyen performans

Jant Koruma

: Dikkatsizlik nedeniyle oluşabilecek jant hasarlarını önlemesi