Geçen hafta otomotiv satış sonrası pazarında dünyada önemli bir oyuncu olan GroupAuto Türkiye, iş ortaklarının ticari hacimlerini geliştirmesine destek olma ve perakende müşteriye dönük servis zinciri kurma kararı ile AutoGrouppe’ yi satın aldı. Türkiye çatısı altında otomotiv satış sonrası hizmet ağını genişletmeyi hedefleyen marka, AutoNetwork Car Service ismiyle, yıl sonunda 120’nin üzerinde bayiye ulaşarak ülkemizdeki servis ağını genişletmeye hazırlanıyor. 
Halihazırda 800 kişiye istihdam sağlayan marka, bayi sayısındaki artış ile yıl sonunda 2 binden fazla istihdama ulaşmayı planlıyor. 
Sadece Filoya Değil, Perakende Müşteriye de Hizmet
Otomobil markalarına garantili hizmet veren ve Türkiye’nin en çok tercih edilen servis ağlarından biri olduklarına dikkat çeken AutoNetwork Car Service Genel Müdürü Barış Özkan, “Türkiye’de sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan bir firma olarak, 50 bayimizde; TSE belgesine sahip, garantili, çağdaş teknolojiye uygun cihaz ve ekipmanlar ile her marka araç için garantili ve uygun fiyatlı hizmet veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile global bir know-how u Türkiye’ye getirdik ve bayilerimizin gerekli teknolojiye, eğitim, pazarlama ve yedek parçaya en uygun şartlar ile en kısa sürede ulaşmalarını sağladık. Sektördeki yerimizi sağlamlaştırdık ve gelecekteki yatırım hedeflerimizin temelini oluşturduk. Çözüm odaklı yaklaşımımız ve kaliteden ödün vermeyen bakış açımız ile her marka araç için garantili hizmet anlayışı ile büyümeye devam ediyoruz. Bu satın alma ile, kısa sürede 120’nin üzerinde noktada hizmet vermeyi planlıyoruz. Böylece GroupAuto Türkiye iş ortaklarımıza ilave ciro ve yeni iş fırsatları da yaratmış olacağız. Sadece filo müşterilerine değil, perakende müşterilerimize de güven verecek şekilde, kaliteli ve garantili hizmeti, uygun fiyatlarımızla vermek temel amaçlarımızdan biri” dedi.


RS Otomotiv Grubu, Tur Assist'le sigorta sektörüne katma değer sağlamayı sürdürecek

 Kısa bir süre önce RS Otomotiv Grubu bünyesine katılan Tur Assist'in yönetim kadrosu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, Tur Assist'ti daha da kuvvetli hale getireceklerini ve milli bir sermayeye dönüştürme yolunda tüm imkanları kullanacaklarını söyledi. Ünaldı, Tur Assist'i eski lider ve yenilikçi günlerine tekrar kavuşturmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti: "MAPFRE Asistencia gibi global bir gücün varlığını satın alıyor olmanın haklı gururunu, RS Otomotiv Grubu ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde grup markalarımızın sinerjisinden de faydalanarak, sektörde fark yaratan bir şirket olma yolunda ilk adımımızı atmış bulunmaktayız. Türk esnaflık prensipleri ile 13 yıl önce temellerini sağlam şekilde atan şirketimiz, sigorta sektörüne geniş bir hizmet ağı sunabilen kurumsal yapısıyla, tüm ekip arkadaşlarımızla el ele Tur Assist gibi güçlü bir markayı daha da kuvvetli hale getirecek, milli bir sermayeye dönüştürme yolunda tüm imkanlarını kullanacak. Tüm çalışanlarımız, müşterilerimiz, paydaşlarımız, sigorta sektörü ve Türk ekonomisi için hayırlı olmasını temenni ediyorum ve yola bizimle devam edenlerin güvenini de haklı çıkartacağımıza, ekibim adına bizzat söz veriyorum."


Meksikalı yatırımcı 2. el pazarı için geldi!
 
Dünyanın en büyük ikinci otomotiv teknoloji şirketi olan Meksika merkezli Kavak, ‘Carvak’ ismiyle Türkiye pazarına girdi. 8.7 milyar dolar değerindeki dünya devi, ilk etapta İstanbul’daki 4 lokasyonda hizmet vermeye başladı. Garajsepeti.com’u yaklaşık 40 milyon dolar yatırımla satın alan Meksikalı Kavak, Türkiye’de Carvak ismiyle sektöre iddialı bir giriş yaptı. Carvak CEO'su Mehmet Çelikol, şirketin kuruluş hikayesini, Türkiye’de büyüme hedeflerini ve yeni yatırım planlarını ilk kez açıkladı. Türkiye, ikinci el otomotiv alım satım ve yenileme alanında faaliyet gösteren Kavak Grup’un yatırım yaptığı 4. pazar. 2016’da Meksika’da kurulan ve kısa zamanda General Catalyst, Tiger, Spruce House, SEA, Founders Fund, Ribbit ve SoftBank gibi şirketlerden 1.6 milyar dolar yatırım alan Kavak, 2020’de Arjantin, 2021’de Brezilya’ya girdi. Gelişmekte olan pazarlara yatırım yapan şirketin bir sonraki durağı Türkiye oldu. Eylül 2021’de satın aldığı Garajsepeti. com’un kurucusu Mehmet Çelikol’u, 2022’de kurduğu Carvak’ın CEO’su yaptı. Mehmet Çelikol, aynı zamanda artık Kavak’ın global hissedarları arsında. Her yıl yüzde 100’ün üzerinde büyüyen Kavak, 5’ten fazla ülkeye daha yatırım planlıyor. Kavak’ın değeri 8.7 milyar dolara ulaşmış durumda. Çelikol, Kavak’ın nakit bazında dünyanın en güçlü start-up’larından biri olduğunun altını çizdi.
Türkiye, dünyada üçüncü pazar
Türkiye ikinci el pazarına yönelik değerlendirme yapan Mehmet Çelikol, pazardaki büyüme potansiyeline dikkat çekti. Türkiye, Çin ve ABD’den sonra dünyanın üçüncü büyük ikinci el pazarı değer olarak. Adet olarak Brezilya yıllık 13 milyon adetlik satışla Türkiye’nin önünde. Ancak Brezilya’da 1-12 bin dolar olan bir araç Türkiye’de iki katına çıkıyor. Çelikol, Türkiye’de de satış adetlerinin Brezilya seviyesine çıkabileceğini öngörüyor.