Toyota’nın spor otomobiller arasında bir “fenomene” dönüşen efsanevi modeli Supra’yı baştan yaratan TOYOTA GAZOO Racing, aynı zamanda GR Supra GT Cup'ı da başlatarak e-motorsporları dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Tek markalı bu seri, PlayStation 4'te Gran Turismo Sport oyununda yer alıyor.

Online olarak Catalunya, La Sarthe, Nürburgring, Red Bull Ring, Suzuka gibi toplam 13 pistte gerçekleştirilecek organizasyona, kullanıcılar Gran Turismo Sport'un "sports mod"undan yarışın başlamasına 15 dakika kala giriş yapabilecekler. Ekim sonunda gerçekleştirilecek şampiyona finali ise, Tokyo Motor Show'da yapılacak. 

Elektronik sporların dünya çapında büyük bir hızla gelişmesi üzerine, TOYOTA GAZOO Racing de e-spor'u en önemli motorsporları aktivitelerinden biri olarak konumlandırmış bulunuyor. FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) sertifikalı Gran Turismo Şampiyonaları'nın resmi üretici partneri olan TOYOTA GAZOO Racing, online bir yarış serisi olarak motorsporlarını ve spor otomobillerini daha ulaşılabilir hale getiriyor. TOYOTA GAZOO Racing, gelecek yıllarda Gran Turismo sürücülerinin değerlendirmelerini, GR Supra'yı geliştirmek için kullanmayı amaçlıyor.