Güney Kore hükümeti, kendi kendine gidebilen otonom araçların ülke içindeki kamu yollarında test etmesi için Samsung'a onay verdi. Kara Altyapı ve Ulaşım Bakanlığı'ndan gelen onay, Güney Koreli teknoloji devinin otonom teknolojilerini gerçek yaşama uygun bir şekilde test etmesine olanak sağlayacak.

Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung, kameralarını, radarlarını, algılayıcılarını ve bilgisayar modüllerini test etmek için bir Hyundai otomobili kullanıyor. Şirket, Apple gibi bağımsız otonom bir araç geliştirmeyecek, bunun yerine tam bir kendi kendine sürüş teknolojisi geliştirecek ve bunu diğer otomobil üreticilerine sunacak.

Haberlerde de belirtildiği gibi, Güney Kore hükümeti yönetmelikleri kolaylaştırarak otonom araçların geliştirilmesine yardım etmek istiyor. Şimdiye kadar ulaştırma bakanlığı, kendi kendine gidebilen otomobillerde bulunması gereken zorunlu yolcu sayısını bire indirdi ve direksiyon simidi ve pedalları olmayan üretim otomobillerinin yolunu açtı.

Bakanlık, şimdiye kadar kamu yollarında otonom otomobil testleri için yaklaşık 20 şirkete onay verdi. Hyundai, geçen sene Şubat ayında bu onayı alan ilk şirket oldu. Bakanlık, "Kendi kendine gidebilen otomobiller, yapay zeka, bilgi iletişim ve otomotiv sektörlerinden gelen çeşitli ileri teknolojilerin işbirliği yapması anlamına geliyor” dedi.