Türkiye’nin en etkili medya sitelerinden biri olan Medyaradar haberimizi manşetten yansıttı. Haberimiz, otomotiv sektörünün dışında medya ve  ajanslar tarafından da ilgiyle karşılandı.   İşte Medyaradar’ın haberi…

Hürriyet reklamı alamayınca haberi de sansürledi! 

Otomotiv sayfalarının sonu mu geliyor? Hürriyet Gazetesi otomotiv sayfasında ilginç bir sansürleme olayı yaşandı. Demirören Medya Grubu’nun amiral gemisi Hürriyet’te ilginç bir sansüre daha imza atıldı. “Otomotivde Sıcak Yaz” başlığı ile verilen haberde manşet fotoğrafındaki Skoda’nın logosu silindi. Haberde ayrıca Skoda yerine “Çek üretici” tanımlaması yapıldığı görüldü. Yaklaşık 28 yıl önce ilk otomotiv sayfasına imza atan ve o gün bugündür bu ekini bir gelenek olarak sürdüren Hürriyet’in bu sansürü yapmasının arkasında yatan nedenin ise ‘reklam’ olduğu öğrenildi. Otomotiv sektörünün son yıllarda gazeteleri reklam mecrası olarak görmemeleri ve reklam vermemeleri, yönetim ve reklam katlarında ciddi rahatsızlığa neden oluyordu. İşte bu nedenle 6 Temmuz Pazartesi günü gelen ilk talimatla birlikte tarihte eşi görülmemiş bir şekilde markasız otomotiv sayfası da çıkmış oldu.

Diğer Gazetelere de Yansıyabilir

Otomobil Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Çelik’e göre; bu durum önümüzdeki dönemde Milliyet ve Posta’ya ordan da internet sitelerine yansıyabilir. Çelik konuyla ilgili bu hafta hazırladığı yazıda, “Bu 3 gazetenin peşinden diğer gazetelerin de bu kervana katılması beklenebilir. Çünkü anlaşılan artık gazeteler “otomotiv bize reklam vermiyorsa biz de haber yapmıyoruz” diyebilirler… Sözcü Gazetesi geçen sene uzun bir süre otomotiv sayfasını bu nedenle kaldırmıştı… Logo ve marka adı yazmamakla başlayan bu tepkiye bir süre sonra otomotiv sayfalarının tamamen kaldırılması da eklenebilir. Gazeteler otomotiv sayfalarını tamamen kaldırabilirler. Haftada bir gün yayınlanan tek sayfanın kaldırılması gazeteleri çok etkilemez. Ama önce o işi yapan otomotiv gazetecilerini etkileyecektir. Sayfa yoksa gazeteciler de yok olacaktır. Yani ilk kaybeden otomotiv gazetecileri olacaktır” ifadelerini kullandı.