Mercedes’in yeni nesil tasarım dilinin öncü modellerinden CLS, makyajla birlikte elini güçlendirdi. Yeni keskin LED far grubu, geniş ön panjur ve ve düz hatlara sahip kaput çizgileri modelin heybetli ve dinamik görüntüsüne katkıda bulunuyor. Profilde ise arkaya doğru alçalan omuz çizgisi modelin coupe çizgisini belirliyor. Arka tasarımda ise ilk kez karşımıza çıkan LED far grubu, modelin DNA’sını bozmadan tasarlanmış.

İç mekanda yeni nesil MBUX bilgi-eğlence sistemine yer veriliyor. İçerikleri ile yeni nesil bir S Serisi’ni aratmayak düzeyde. Oldukça geniş bir yaşam alanına yer verilen CLS’de, temas kurulan birçok detayda kaliteli yumuşak malzemelere rastlanıyor. Deri, ahşap kaplama ve bir analog saatin yer aldığı modelde klasik bir kusursuzluk hissi bulunuyor. İki adet devasa ekran üzerinden navigasyon, araç bilgileri, iç aydınlatma ve head-up gösterge gibi birçok fonksiyona erişim sağlanabiliyor.

Mercedes CLS 300 D 4MATIC’in kalbinde 2 litrelik 4 silindirli yeni jenerasyon dizel motor görev alıyor. 265 HP güç ve 550 Nm tork değeri sunan bu motor, gücünü 9 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman vasıtası ile dört tekerleğe aktarıyor. Şaşırtıcı düzeyde olan tork kuvveti, 265 HP’lik güçle birleşerek otomobili keskin ve güçlü bir biçimde 6.4 saniyede 0’dan 100 km’s hızlandırıyor. 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi, gücü gerektiğinde ön akslara aktarıyor. Model, bu kadar güce sahip olmasına rağmen klasik Mercedes amiral gemilerinin standartlarına sadık kalarak, size bir otomobil sürdüğünüzü hissettirmiyor. Sportiflik ve konforu birleştiren Mercedes CLS, sınıfının öncüsü olmayı sürdürüyor.