Peugeot 308, küçük değişimlerle yeni bir yüze kavuştu. Sınıf atlama konusunda son dönemde başarılı adımlar sergileyen Peugeot markasının bu yöndeki son meyvelerinden birisi de 308 modeli… Güncel tasarım dilini yansıtan yeni ön tampon, modelin ağabeyi 3008 ile benzer bir görünüme kavuşmasını sağlamış. Önceki nesilde kaputun üzerinde yer alan aslan logosunun ön panjurun üzerine konumlandırılmış. Bununla birlikte otomobilin burun kısmı da düzleştirilerek Peugeot’nun SUV modellerinden aşina olduğumuz yeni karakteristik görünümü elde edilmiş. Yenilenen modelde ayrıca 3 adet jant seçeneği de eklendi. 

308’in iç mekanında sade bir kokpit bizleri karşılıyor. Sportif koltuk yapısını koruyan 308’de yeni kullanılan döşemeler göze çarpıyor. Bununla birlikte orta konsolda karmaşık tuşlar yer almıyor ve her şey elinizin altında. Küçük direksiyon yapısı pratik kullanım için tasarlanmış ve görevini yerine getirmekte başarılı görünüyor. Arka koltukta oturanlar için  yeterli bir diz ve baş mesafesi sunulurken panoramik cam tavan ferahlık hissiyatına katkı sağlıyor. Güvenlik konusunda Peugeot 308’de aktif güvenlik freni ve güvenli takip mesafesi uyarısı, aktif şerit takip sistemi, yorgunluk tespit sistemi, akıllı far sistemi, aktif hız levhası tanıma sistemi, aktif kör nokta uyarı sistemi, VisioPark 1 ve park yardımcısı olmak üzere en güncel sürüş destek sistemleri bulunuyor.

Modelin kaputunun altında 1.6 litrelik 120 HP güç üreten dizel bir motor görev alıyor. Performans konusunda 6 ileri tork konvertörlü EAT-6  otomatik şanzıman birlikteliğinde hızlı vites geçişleri sağlanıyor. Modelin gaz tepkileri ise otomatik şanzımanlı birçok otomobilden daha hızlı olduğu söylenebilir. Peugeot’nun 308 modeli ile sunduğu şasi dinamikleri ve Michelin PilotSport 4 lastikleri ile kusursuz bir viraj performansı elde edilebiliyor. Bu otomobilde tamamen sürüş şekline göre istenilen yakıt tüketimi elde edilebiliyor. Otoyol ve şehir kullanımı gerçekleştirdiğimiz testimizde ise 4.9 lt/100 km gibi üstün bir ekonomi değeri elde ettik ki bu değeri yakalamak için trafikten geride kaldığımız söylenemez. Kompakt hatchback liginde sunduğu teknolojik özellikleri konforlu yönleri, ekonomik yakıt tüketimi ve üstünlük seviyesindeki sürüş keyfiyle Peugeot 308 oldukça iyi bir seçenek. Ülkemizde 156 bin 500 TL’lik başlangıç fiyatına sahip olan 308, test otomobilimizde olduğu gibi üst donanım ve motor seviyesinde 214 bin 500 TL’lik bir fiyata satın alınabiliyor. 

Yazı: Buğra Özkan