Geçen yıl yazdığım bir yazı nedeniyle mahkemeye verildiğim ve halen de mahkeme süreci devam eden bir konuda açıklama yapmam gerekiyor. Niyetim aslında suskun kalmaktı… Suskun kaldıkça bu suskunluğum yanlış anlaşılabilir diye kısa bir açıklama yapacağım…

Beni geçen yıl yazım nedeniyle mahkemeye veren arkadaş ile dava sürecimiz devam ediyor. Bu dava sürecinde; kendi twitter hesabından bana hakaret içeren attığı twittler doğal olarak dava dosyasında yer aldı… Çünkü ben, bana yazdığı o hakaret içeren twittler üzerine bir yazı yazmıştım isim vs vermeden. Alınmış ve ceza davası açmıştı. Mahkemeye gidip geliyorum. Bu süreç içinde benim savunmamda yer alan ve ben dahil hemen hemen herkes hakkında attığı twittler de su yüzüne çıktı. Yani ben durup dururken bir sabah kalkıp da “bu arkadaş Cumhurbaşkanı’na hakaret etti” diye suç duyurusunda bulunmadım. Dava süreci içinde ortaya çıkan ve  açıkta olan twittlerdi. Dava sürecimiz devam ettiği için tüm detayları açıklayamıyorum doğal olarak. Ama olayın ortaya çıkması, benim bu vesile ile bir şekilde müdail olmam  ve “kamu davası” haline gelen süreç bu şekilde gelişti. Yani beni mahkemeye verince bana ve herkese attığı tüm twittler ortalığa saçıldı. Ardından da olan oldu.

Tabii iki kişi arasında süren bir davanın bir detayı niye sektördeki “bu işle alakasız” üçüncü şahıslarla paylaşılması akıl alır gibi değil. Aramızdaki bı kişisel sorunu e-mail ile paylaştığı herkes hemen hemen aynı şeyi söylüyor: “aranızdaki kavgadan bize ne”. Genel kanı da mağduriyet söylemiyle hem bunu kendi menfaatine çevirmek; hem de beni sözde itibarsızlaştırmaya çalışmak.

Ben, en yakınlarıma bile bu aramızda süren davadan söz etmedim. Çünkü bu iki kişi arasında özel bir durum. Kararı yargı verecek! Otomotiv sektöründeki yöneticilere şikayet etmek çok anlamsız.

Bir de tabii mahkemelik olduğumuzu, beni mahkemeye verdiğini, o twittlerin de mahkeme sürecinde ortaya çıktığını paylaşmadan! Bilen; beni de, onu da bilir.. Bir kişiyi (düşmanım dahi olsa- ki ona da düşman gözüyle de bakmıyorum) Cumhurbaşkanına hakaret etti diye savcılığa şikayet edecek biri olmadığımı herkes bilir. Bir algı operasyonuyla, itibarsızlaştırılmaya çalışıldığım için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldım…  Şimdi onu özellikle ben mağdur etmişim söylemi ile bunu da fırsata çevirmesi anlaşılmaz. Zaten bunu sektörle paylaşması da bunun bir göstergesi. Niye özel hayatını paylaşır ki insan otomotiv sektörünün yöneticileriyle...  Böyle şahsi bir konunun hiç muhatabı olmayan sektörün bulaştırılmasına da üzüntüm büyük.  Bu süreçte gönderilen e-maili alıp da beni arayan, işin aslını soran, moral ve destek veren, konuyu anlayışla karşılayan herkese çok teşekkür ederim. Yaşadığımız şu iklimde ne yazık ki nelerle muhatap olacağımızı belirleyemiyoruz. Bu açıklamayı da sadece kendi sitemden yapacağımı, mail atılan sektör yöneticilerine göndermeyeceğimi ayrıca belirtmek istiyorum. 

Beni takip edenler okusun, bilsin ve anlasın yeter…