Renault Grubu'nun CMF-B platformunda üretilen modeller, aralarında X-Tronic şanzıman, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz Apple Car Play ve elektrikli park freninin de bulunduğu birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Estetik, teknoloji, konfor ve güvenlik anlamında çıtayı daha da yukarı taşıyan Yeni Sandero Stepway lansmana özel 160.900 TL’den başlayan erişilebilir fiyatlarıyla satışa sunuldu. Yeni Sandero ise Mart ayında 134.900 TL’den başlayan özel lansman fiyatlarıyla showroomlardaki yerini alacak. Dacia yöneticileri sorularımızı yanıtladı

“ Dacia 2020 yılını nasıl bir satış grafiğiyle kapattı?”

“Dacia olarak 30 bin 800 satış adedi ve yüzde 4 pazar payıyla 2020 yılını, toplam pazarda 8’inci sırada tamamladık. Yıl sonu itibarıyla Türkiye’nin en çok satan SUV’si olan Duster, 17 bin 402 adetlik satış gerçekleştirdi. C-SUV segmentinde yüzde 14,98 pazar payı elde eden model, Türkiye otomotiv pazarının en büyük ikinci segmentinde liderliğe ulaştı. 

“2021 yılı hedefleriniz nelerdir?”

Dacia’nın SUV pazarında hem B, hem de C segmentinde liderlik hedeflerimiz var. Yeni Sandero ve Sandero Stepway’in satışa sunulmasının yanı sıra SUV lideri modelimiz Duster’ın yılın ikinci yarısında makyajlı ve otomatik vitesli versiyonunun gelmesiyle birlikte marka olarak pazardaki konumumuzu daha üst seviyelere taşıyacağız. Yeni Sandero Stepway ile B-SUV liderliğini, Yeni Sandero ile ise B-HB segmentinde ilk 3 model arasında yer almayı hedefliyoruz.

 “LPG pazarında Dacia’nın hedefleri nelerdir?”

Türkiye, şu anda otogaz satışında dünya lideri konumunda bulunuyor. Biz de buna paralel olarak  ticari araçlarımız dahil olmak üzere tüm modellerimizle LPG seçeneği sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de LPG seçeneği, satış rakamlarımızda önemli bir ağırlığa sahip olmayı sürdürecek. Dacia markamızla temel önceliğimiz, tüketicilerini güvenilir, özgün ve en iyi fiyat-performans oranına sahip araçlarla buluşturarak pazarda en akıllı seçim olarak kalmaya devam etmek.

Diğer Dacia modellerin satış adedi dağılımları şöyle;

6.184 Sandero

1.905 Lodgy

419 Logan MCV

4.890 Dokker ailesi