Borusan Araç İhale, ikinci el fiyatlamasında pazarın tek referans noktası olma yolunda teknolojik bir adım attı. Borusan Araç İhale, bu vizyon çerçevesinde Türkiye’nin yerli iletişim ve yaşam platformu BiP’te “Borusan 7/24 Fiyat 2. El Araç Fiyatlama” kanalını kullanıcıların hizmetine sundu. Bu hizmetin basın toplantısında konuşan Borusan Araç İhale Genel Müdürü Sinan Barutçuoğlu sektörle ilgili şu açıklamaları yaptı:  
“2019 yılında toplam 1.4 milyar TL değerinde 15.093 adet araç satışı gerçekleştirdik. 2020 yılında hedefimiz 1.6 milyar TL’ nin üzerinde bir hacim gerçekleştirmek… ODD,  2019 2. El online satış raporunda, online mecralardan yapılan satış hacmi 2019 yılında 1.77 milyon adet olarak belirtilmiş. Bu temelde ilan sitelerinden yapılan satışları içeriyor. Açık arttırma usulü satışlar için açıklanan resmi bir istatistik yok. Bizim tahminimiz 2019’da yaklaşık 80 bin aracın açık arttırma platformlarından satıldığı yönünde… İlan sitelerinin ilan edilen aracın bilgileri, fiyat seviyesi ve alıcı ile satıcı arasındaki ticaretin güvenliği ile ilgili bir sorumluluğu veya tasarrufu yok. Bu yüzden sektörde güven düşük. Basında, 2. El araç satışlarında gerçekleşen dolandırıcılık haberlerini de zaman zaman duyuyoruz. Yine pazarda ticari faaliyet alanı resmi olarak 2. El araç ticareti olmayan, ama 2. El araç ticareti yapan çok sayıda oyuncu var. Bunlar kayıt dışılığı beraberinde getiriyor. Borusan Araç ihale olarak biz bu işin kurumsallaşmasını en başından beri destekliyoruz. Araçlarda satıcı beyanı olsa dahi ekspertiz ve fiyatlamayı kendimiz gerçekleştiriyoruz. Yine ihaleyi kazanan Alıcı, araç bedelini bize gönderiyor. Tüm devir tescil işlemlerini biz takip ediyoruz, ve Satıcı’ya parasını güvenle biz iletiyoruz. Bu güvenin zayıf olduğu bir sektörde çok önemli bir katma değer.”
 
43 milyon kullanıcısı bulunuyor!

Türkiye’nin en çok indirilen yerli iletişim ve yaşam platformu BiP’in Keşfet bölümünde yer alan Borusan 7/24 Fiyat, 2. El Araç Fiyatlama servisi ile kullanıcılar satmak ya da satın almak istedikleri araçların perakende fiyatlarını hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilecekler. Borusan Araç İhale’nin kendi açık artırma kanallarında gerçekleşen satış verilerine dayalı olarak yapılan bu fiyatlandırma sistemi aracın hasar, ekspertiz gibi bilgilerini en gerçekçi ve doğru fiyatı göstererek fark yaratıyor.  Tüm dünyada 43 milyon kez indirilmiş yerli ve milli iletişim ve yaşam platformu BiP, geliştirdiği yeni özellikler ve servisler ile globalde rekabet ediyor. Türkiye’nin en çok indirilen yerli iletişim uygulaması BiP, Keşfet bölümünde yer alan yüzlerce servisi ile birlikte kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Borusan Araç İhale ile yapılan bu stratejik ortaklık ile kullanıcılar, BİP üzerinden 2. el araçlarının fiyatlarını kolaylıkla öğrenebiliyorlar. BiP & Dijital İş Ortaklığı Servisleri Müdürü Fulden Altuner Türken, Borusan’la birlikte geliştirdikleri fiyatlandırma sistemine ilişkin yaptığı açıklamada “Turkcell olarak Türkiye’de dijital dönüşümün öncülüğünü yürütüyoruz. Bu süreçte sadece kendi sektörümüzü değil, perakende ve otomotiv gibi sektörleri de geliştirdiğimiz dijital servislerle dönüştürüyoruz. Önceliğimiz her zaman müşterilerimizin değişen talep ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek. Tüm dünyada 43 milyon kez indirilmiş olan iletişim ve yaşam platformumuz BiP’in içeriğini de, müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre her geçen gün daha da zenginleştiriyoruz. Borusan’la birlikte geliştirdiğimiz fiyatlandırma sistemi, müşterilerimizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. BiP’in bu sistemle birlikte ikinci el araç pazarında hızlı ve güvenli alışverişin önemli referans noktalarından birisi olacağına inanıyoruz ” dedi.