·       Otomotiv sektöründe tarihi rekora imza atılan 2023 yılını premium segment lideri olarak tamamlayan Mercedes-Benz 2024’e de iddialı başladı.
·       1.718 otomobil satışıyla önceki yılın ocak ayına göre yaklaşık yüzde 200 daha iyi performans gösteren Mercedes-Benz’in sattığı her 7 araçtan biri tam elektrikli model oldu.
·   
·       “2024’te zengin ürün gamımıza ek olarak pazara sunacağımız yeni modellerin katkısıyla satışlarımızın yüzde 25’ten fazlasının elektrikli modeller olmasını hedefliyoruz.”
·       “Geçen sene hayata geçirdiğimiz fijital satış modelimizle otomobil ve hizmet satın alma deneyiminde çıtayıdaha da yukarı çekmek istiyoruz. Hedefimiz her on araçtan en az birini dijital ortamdan müşterilerimizle buluşturmak.”
 
Mercedes-Benz, otomotiv sektörünün rekor kırdığı 2023 yılında otomobil satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 32 artırarak 24 bin 646 araç satışı gerçekleştirdi. Bu satış rakamıyla premium segment liderliğini sürdüren Mercedes-Benz, hafif ticari araçlarda da satışını yüzde 47 oranında artırdı. Mercedes-Benz E-Serisi içten yanmalı motor seçeneğiyle de segmentinin en çok satan otomobili oldu. Rekor yılında gelen bu güçlü performans Mercedes-Benz Türkiye’yi global ülke sıralamasında da 2 basamak yukarı taşıyarak 12’nci sıraya oturttu. 2024 yılına da iddialı başlayan Mercedes-Benz, Ocak ayında satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 200 artırdı.
 
Enflasyonist ortamda otomotivin yatırım aracı olarak tercih edilmesinin 2023’te rekor satış getirdiğini söyleyen Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan “Yıl sonu tahminleri 2024’te pazarın normal seviyesi olan 800 bin araç seviyelerine gelmesiydi. Ancak Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 71’in üstünde bir artış kaydedildi. Bu dönemde Mercedes-Benz’in satışları da yaklaşık yüzde 200 arttı. Belirsizlik ve daralma endişeleriyle girdiğimiz 2024’te yine rekor ile başlamış olmamız memnuniyet verici, ancak yılın geneli için Şubat ve Mart performansı daha net bir gösterge olacaktır. Şartlar ne olursa olsun, elektrikli dönüşüm ve müşteri deneyimi odağımızla hedefimiz 2024’te de premium pazarda liderliğimizi devam ettirmek” diye konuştu.
 
“2024’te yeni elektrikli modellerle ürün gamı zenginleşecek”
 
En zengin elektrikli ürün gamına sahip markalardan biri olarak elektrikli araçlarda da öncü rollerini sürdürmek istediklerini vurgulayan Bekdikhan, “2023’te elektrikli araç satışlarımızın oranı pazar ortalamasının üzerine çıkarak yaklaşık yüzde 15 oldu.2024 Ocak ayında daha da ivme kazanarak satışını gerçekleştirdiğimiz her 7 araçtan 1’i elektrikli oldu. Zengin ürün gamımıza ek olarak pazara sunacağımız yeni modellerimizin katkısıyla 2024 yılında satışlarımızın yüzde 25’inden fazlasının elektrikli modeller olmasını hedefliyoruz. Elektrikli G-Serisi markamız adına yılın en önemli lansmanlarından biri olacak. 2024’ün üçüncü çeyreğinde bu özel aracımızı Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısında hafif ticari araç ailemizin yeni modellerini ve tamamen elektrikli eSprinter ve EQV’yi de Türkiye pazarına sunarak bu alanda da hem müşterilerimize hem de onların müşterilerineyüksek teknolojili, güvenlikli ve konforlu araçlar sunacağız” diyerek bu alandaki iddialarının altını çizdi.
 
Mercedes-Benz’in hedefinin 2039 yılına kadar tüm yeni araç filosunu geliştirmeden tedarikçi ağına kadar uzanan tüm değer zinciri boyunca net karbon nötr hale getirmek olduğunu söyleyen Şükrü Bekdikhan, “Türkiye’de de global vizyonumuza paralel olarak yepyeni teknolojiler üzerinden sürdürülebilir ve çevreye duyarlı çözümler sunmaya devam etmeyi, Türkiye'de elektrikli araçların yaygınlaşmasında öncü rol oynamayı sürdürmek istiyoruz. Bu doğrultuda 2024 yılında elektrikli araç pazarındaki payımızı yaklaşık yüzde 15’ten yüzde 25 seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz” diyerek bu yıl pazara sunacakları elektrikli G-Serisi’nden sonra pazardaki toplam elektrikli model sayısını 5’e çıkartacaklarını ve elektrikli araç yelpazesi en geniş markalardan biri olmaya sürdüreceklerini belirtti.
 
Mercedes-Benz müşterileri fijital deneyimden memnun
 
Türkiye için olağanüstü şartların yaşanmasına rağmen rekor satışın damga vurduğu bir yılda yeni satış modelini devreye aldıklarınısöyleyen Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan; hem dijital hem de fiziksel bir deneyim sundukları için fijital satış şeklinde niteledikleri bu modelle otomotiv sektöründeki değişimi yönlendirmeye devam etmek istediklerini vurgulayarak “Hedefimiz bu fijital deneyim yolculuğunu daha da optimize ederek müşterilerimize mükemmel bir deneyim yaşatmak. Müşterilerimiz yaşadıkları bu yeni nesil deneyimden çok memnunlar. Geçtiğimiz Mayıs ayından bugüne kadar 3 binin üzerinde aracı yeni satış modelimiz üzerinden gerçekleştirdik. Yeni satış sistemi üzerinden gerçekleşecek satışlarımızın toplam satışlar içindeki payını da her geçen gün artırıyoruz. Hedefimiz her on araçtan en az birini dijital ortamdan müşterilerimizle buluşturmak.  Ayrıca sistem üzerine yeni özellikler eklenmesi konusunda da çalışmalarımız sürüyor” diyerek ilerleyen dönemde konuyla ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunacaklarını duyurdu.