Peugeot Türkiye tarafından düzenlenen basın buluşmasında konuşan Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, "Türkiye otomobil pazarının 2019 yılında 520 bin adede ulaşmasını öngörüyoruz. Toplam satış hedefimiz 26 bin adetle yüzde 5 pazar payı elde etmek. Her şeyden önce müşteriyi merkeze konumlandıran yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Yeni Peugeot Rifter model lansmanımız, hafif ticari araç pazarındaki atağımız, genişleyen ve güçlenen bayi teşkilatımız ile sürdürülebilir büyümemize devam edeceğiz." diye konuştu.
2018 yılını değerlendiren Anaç 2019 hedeflerini de açıkladı. ÖTV-KDV indirimlerinin fiyatlara tam yansıtılmadığı ve  Rekabet Kurumu’nun  bununla ilgili inceleme yaptığı yönündeki soruya “Kendi adımıza konuşacak olursak, biz fazlasını yansıttık. ÖTV KDV indiriminin üzerine biz kendi iskontolarımızla destekleyip bu desteğin etkisini artırdık. Kasım-Aralık aylarında, 2018 Temmuz ayından daha uygun fiyatlarımız vardı. Aralık’ta % 5.8 pazar payı elde ettik. Bu da indirimleri yansıttığımızın önemli bir göstergesi.” Şeklinde yanıt verdi. Hafif Ticari pazarında da açıklamalar yapan Anaç “Bizim iddiamız pazar payımızı büyütmek. Burada belki çok detaylı göstermesek de bizim güvendiğimiz bir “Yeni Rifter” modelimiz var. Biz  Peugeot Partner ile birlikte bu segmentin kurucularından biriyiz. Rifter bu iddiamızı yenileyen bir araç. Biz pick-up hariç tüm ticari araç ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Ayrıca bir minibüs dönüşüm projemiz var. Bayilerde de ticari ürünlere adanmış ekipler kuruyoruz.” dedi.
2019 Ocak ayı pazar beklentilerini “Ocak ayı her yıl enteresan olur. Yılın genelini çok yansıtmayabilir. Bu ay 14-15 bin gibi bir pazar çıkacağını düşünüyoruz. Biz bu ay % 5 pazar payı ile 750  adetlik bir satış hedefliyoruz.” şeklinde açıkladı.  PSA’nın  Türkiye’deki yeni yapılanmasıyla ilgili bir soruya da ; “Öncelikle daha yoğun ve yakın bir rekabete gireceğiz Opel ile. Groupe PSA’nın önemli stratejilerinden birisi marka kimliklerini koruması. İki markanın arka mutfakları birleşiyor olabilir. Ancak servis satış sonrası pazarlama gibi faaliyetleri ayrı ve rekabet içerisinde olacak.” yanıtını verdi. Filo satış oranlarını “2018’de % 25 civarındaydı. Biz zaten % 30’u geçmemesini istiyoruz. Bu sene de aynı rakamlarda gerçekleşeceğini düşünüyoruz” şeklinde açıklayan İbrahim Anaç  “2019 pazar tahmini 520 bin. Bu tahmin ÖTV KDV desteğinin devam edeceği senaryoda da geçerli mi” sorusuna da  “ÖTV ve KDV desteğinin devam etmesi sektör için çok olumlu bir gelişme. Bizim düşüncemiz Türkiye için önemli sektörlerden birisi olan otomotivin beklentilerine geçmişte de örnekleri olduğu gibi hükümetimizin kayıtsız kalmayacağı yönündedir” yanıtını verdi.