Tamamen yeni Pacifica minivan bir yana, Chrysler, 200 Sedan'ın da fişini çekmek dışında, son zamanlarda pek de hareketli değil. Daha büyük, arkadan çekişli 300 Sedan'a gelince, öyle ya da böyle 2015'te SRT varyantının üretiminin durdurulmasından beridir bir değişiklik yok. Ancak yakın zamanda bir 300 test aracının casus fotoğrafları çekildi. Chrysler, Dodge Charger'ın ikizi için gerçekten yeni bir şeylerin mi peşinde? Muhtemelen.

300 test aracında 315 mm'lik lastik seti giyiyor ve bunları daha önceden Dodge Demon prototiplerinde görmüştük.

Tekerlekler geniş olmasından ötürü tekerlek yuvalarından da dışarı çıkıyor. Bunun için Chrysler lastikleri örtmek için geniş çamurluklar kullanacak gibi görünüyor. Ayrıca bu 300 test otomobilinde görülen dört süspansiyon, 300 SRT'ye benzer dört pistonlu Brembo fren kaliperleri idi. Ayrıca iddia edilenler arasında aracın kaputunun altında Hellcat motoru varmış gibi bir sesi olduğu da var. Peki bu nasıl yorumlanabilir? İşte teorimiz: Chrysler, Avustralya ve Orta Doğu pazarlarına 300 Hellcat hazırlıyor.

Dodge markası asla satılmaz ve Avustralyalıların çok fazla beygir gücü sevdiklerini hepimiz biliyoruz. Hellcat ile yürüyen bir 300, satışı bulunmayan Charger'ın yokluğunu artmayacaktır. Benzer şeyler Chrysler 300 SRT'nin hala satışa sunduğu Orta Doğu için de geçerli. Görünüşe göre yeterince iyi satıyor ve kaputunun altına bir Hellcat V8 koymak gerçekten mantıklı. Ancak ne yazık ki Chrysler 300 US serisinin sedan emekli olana kadar olduğu gibi kalacağını düşünüyoruz.