“2017 yılında Mercedes-Benz satışları globalde 2,3 milyon adede ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 9,9 büyüme gerçekleştirdi ve Mercedes-Benz premium segmentte tüm dünyada bu yıl da lider oldu. Türkiye’de ise premium segmentte 25.588 adetlik satış rakamıyla ilk sıradaki yerimizi koruduk.”

2018 yılına hızlı başladık

“2018 yılı satışlarına baktığımızda yılın bizim için heyecan verici bir şekilde başladığını söyleyebiliriz. Daimler genelinde geçtiğimiz Şubat ayı gelmiş geçmiş en iyi satış adetlerine ulaşılan Şubat oldu. Tabii Türkiye’de de satışlar anlamında Şubat ayını öngördüğümüz şekilde kapattık diyebiliriz. Ocak ayında 1.190 adet, Şubat ayında ise 1.150 adet otomobil satışı gerçekleştirerek geçen yıla kıyasla Ocak-Şubat aylarında satışlarda yüzde 48’lik, pazar payımızda ise yüzde 2’lik bir artış yakaladık. Mart ayını ise hedeflediğimiz satış rakamlarını tutturarak kapatıyoruz. Genel olarak 2018 satışlarımızın, geçtiğimiz yıla paralel bir seviyede gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Kadın müşteri sayımız artıyor!

“Uzun yıllardır sektörde hizmet veren Mercedes-Benz Türk’ün bugün otomobil ürün grubuna ait müşteri portföyünde yaklaşık 200.000 kayıtlı müşterisi bulunuyor. Ürün portföyündeki yenilikler ve farklı alanlardaki sponsorlukları ile Mercedes-Benz Türk, son beş yılda otomobil kadın müşteri oranını %17’den %29’a çıkardı. Yine son beş yılda 25 yaş altı müşteri oranını %5, 25-35 yaş arası müşteri oranını %9 artıran Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu, gençleşen müşteri profili doğrultusunda satış kanalları ve kampanyalar konusunda da farklılaşmaya gidildiğini açıkladı.