Geçen hafta FIAT’ın hepsiburada.com sitesinden Egea araç satışı yaptığını ve  bu durumdan dolayı da FIAT bayilerinin isyan ettiğini duyurmuştuk. Bu haberi bize ulaşan FIAT bayileri adına yapmıştık. Haber gazetemizde çıktıktan sonra öğrendik ki; bizim de, FIAT bayilerin de bilemeyeceği önemli bir ayrıntı var. Bu satışdan FIAT yöneticilerinin de haber yokmuş. Meğer online alışveriş sitesi bu satışı kendi insiyatifi ile gerçekleştirmeye niyetlenmiş. Şimdi o sitedeki satış durduruldu. Çünkü yasal olmadığı ortaya çıktı. İşte konuyla ilgili olarak FIAT yöneticilerinin bana gönderdikleri açıklama, konuyu da özetliyor:
 
“02 Eylül Pazartesi günkü haberinizde Fiat markası adına tarafınıza yöneltilen bir sorunun yanıtına ilişkin istinaden bilgi vermek istedik. 
Şirketimizle herhangi bir ticari bağı bulunmayan, Hepsiburada.com internet sitesi 29 Ağustos 2019 günü, Fiat Egea satışı yapıyor olduğuna dair bir basın bülteni paylaşmış, metinde Tüketici Mevzuatına aykırı ve doğru bilgilendirme yapılmaksızın otomobilleri internet üzerinden satışa sunduğunu belirtmiştir. 
Hepsiburada.com yayınladığı bülten ile direkt araç satışı yapıldığı izlenimi uyandırmış ve ne yazık ki tüketici yanıltılmıştır. Şirketimiz bayilik ağıyla faaliyet göstermektedir. Sıfır km. araç satışımız da sadece bayilik ağımız aracılığıyla yapılmaktadır. Bu şekilde araçların internet ortamında satışa arz edilmesi yanıltıcıdır. Satış, noter kanalıyla ve tescil işlemleri tamamlanmak suretiyle yapılabilmekte olup, bahsedilen internet fiyatlarına ÖTV, KDV ve diğer masraflar dâhil edilmeyerek tüketiciler bu yolla da yanıltılmıştır. Şirketimizin bu satışa arz ile ilgili olarak herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.”