Dünyada ve Türkiye’de 12 yıldır madeni yağ piyasasının lideri olan Shell, doğal gazdan üretilen yenilikçi bir ürünü daha portföyüne ekledi. Shell’in, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği “Shell Helix Universal Top Up”; dizel, benzinli ve modern turbo şarjlı motorlarda kullanılabiliyor. Avrupa ile aynı anda Türkiye piyasasına da sunulan bu yeni ürün, farklı  markalardaki madeni yağlar ile de uyumlu çalışabiliyor.
SHELL madeni yağ piyasasında yine bir ilki gerçekleştirerek, her marka araçta ve tüm motor tiplerinde kullanılabilecek tamamlayıcı Shell Helix Universal Top Upmadeni yağını üretti.
GTL teknolojisi kullanılarak doğal gazdan üretilen Shell Helix Universal Top Up, diğer madeni yağ üreticilerinin ürettikleri madeni yağlar ile uyumlu çalışmasıyla ön plana çıkıyor. Shell, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği Shell Helix Universal Top Up tamamlayıcı madeni yağını Almanya, İngiltere, Hollanda ve Polonya ile birlikte aynı anda Türkiye’de müşterilerine sundu.
Nisan ayı itibariyle sadece Shell&Turcas istasyonlarında 1 litrelik ambalajlarda satışa sunulan Shell Helix UniversalTop Up sayesinde sürücüler; çok kolay bir şekilde araçlarının eksilen yağını tamamlayabilecek. Araç sahipleri, Türkiye geneline yayılmış Shell&Turcas istasyonlarında yer alan 225 adet Shell Helix Madeni Yağ Değişim Merkezlerinde araçbakımlarını yaptırabilmelerinin yanı sıra tüm Shell istasyonlarında Shell Helix Universal Top Up ile yağ ekleme ihtiyaçlarını da karşılayabilecek.
Shell Helix Universal Top Up’un doğal gazdan üretilmesi ve bu sebeple çevre dostu bir madeni yağ olmasının, Shell’in 2050 yılına kadar karbon salınımını yüzde 50 oranında azaltma hedefine ulaşmasına da  yardımcı olması bekleniyor.
Tüm motorlarda kullanılabiliyor
Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak,Shell’in inovasyon gücü ile sektörde yine bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi: “Shell olarak, inovasyon gücümüzü bir kez daha ortaya koyarak tüm motorda eksilen yağı tamamlayıcı özelliği olan yeni bir yağ ürettik. Yüzde 99,5 saflık derecesi içeren doğal gaz içerikli baz yağdan GTL teknolojisi kullanılarak üretilen Shell Helix Universal Top Up tamamen motordaki eksik yağı tamamlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu yenilikçi ürün, dizel, benzinli ve hatta turbo şarjlı motorlarda eksilen yağın tamamlanmasını kolay bir şekilde sağlıyor. Ayrıca araçta daha önce kullanılan motor yağının hangisi olduğunun hiçbir önemi yok. Tüm motor yağları ile birlikte çalışma özelliği sayesinde, tüketicilerin yanlış bir ürün seçmesi gibi bir kafa karışıklığını ortadan kaldıracak. 12 yıldır hem dünyada hem Türkiye’de madeni yağ pazarında lider şirket olarak önümüzdeki dönemde de yeni teknolojilere yatırım yaparak müşterilerimize yenilikçi ürünler sunmaya devam edeceğiz.”