Türkiye’de Toyota, Oyak Renault ve Ford Otosan’ın ardından Hyundai Assan’la birlikte hibrit üreten otomobil fabrikaların sayısı dörde çıkarken, Türkiye’de 2016’dan beri hibrit araçlar için uygulanan teşviğin yetersiz olduğu tartışılmaya başlandı.
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş da, hibrit teşviğin genişletilmesi gerektiğini söyleyen isimlerden. Bursa’da üretilen beşinci nesil Renault Clio’nun Hatay’da gerçekleşen tanıtım toplantısında sorularımızı yanıtlayan Çağdaş, hibrit teşviği ile ilgili bir çalışma yaptıklarını ve bunu Gelir İdaresi Genel Müdürlüğü’ne sunduklarını anlattı. Yakın bir zamanda hibrit konusunda bir düzenleme yapılacağına inandıklarını ifade eden Çağdaş, “Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla elektrik motor gücü 50 kW’ı geçip motor silindir hacmi 1.800 cm3’ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45, motor gücü 100 kW’ı geçip motor silindir hacmi 2.500 cm3’ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 145 olan ÖTV oranı da yüzde 90 olarak uygulanıyor. Yani bu kriterlere uyan araçların ÖTV’sinde yüzde 50 indirim yapılıyor. Biz teşvik maddesinde yazdığı gibi elektrik motor gücüne göre yüzde 50 indirim uygulansın istiyoruz” dedi.
Yeni Renault Clio hibrit versiyonu 1.6 lt dört silindirli benzinli motor ve biri 51 Kw olmak üzere iki elektrikli motorla kombine edilecek. Eğer ÖTV teşviği, Renault Mais’in hazırladığı çalışmaya göre  genişletilip elektrik motor gücüne göre indirim yapılırsa, Clio’nun hibrit versiyonunun ÖTV’si yüzde 50-60 yerine yüzde 25-30 uygulanacak.