Jeep, tanıtım esnasında bu araçların Avrupa'da önümüzdeki Eylül ayından itibaren siparişe açılacağını da belirtti. Araçların resmi duyuruları ise 2020'nin başlarında yapılmıştı. Şimdi ise tüm detayları netlik kazanmış oldu. Örneğin Almanya'da Renegade 4xe'nin 39.000 Euro'dan, Compass 4xe'nin ise 43.000 Euro'dan satılacağı da açıklandı.

Jeep, 4xe adlı bu plug-in hibrit versiyonların sürüş dinamiklerine de fazlasıyla güveniyor. Bu araçların plug-in hibrit sistemleri dahilinde araçların ön kısmında 1.3 litrelik turbo benzinli 4 silindirli 130 beygirlik bir motor görev yapıyor. Buna ek olarak 11.4 kWh'lık bir batarya paketi ve 60 beygirlik bir elektrik motoru da ana motora yardımcı oluyor. Araçların ön akslarını benzinli motor, arka akslarını ise elektrik motoru güçlendirdiği için de başarılı bir 4 tekerden çekiş sistemi elde edilmiş. Jeep'in belirttiğine göre bu araçlar 40 km boyunca sadece elektrik gücü ile yol alabiliyor. Sadece elektrik gücüyle yol alınırken çıkılabilecek maksimum hız ise 130 km/s olarak belirtiliyor.

Jeep'in 4xe adlı bu plug-in hibrit modellerinin bataryaları, şarj modülü ve elektrik motoru üstün mühendislik çalışmalarıyla araçlara entegre edildiği için de araçların bagaj hacimlerinde bir değişiklik yaşanmamış. Şarj konusunda ise Jeep, bu araçların 100 dakikada yani yaklaşık 1.5 saatte tam şarja ulaşabileceklerini belirtiyor.

Bunların dışında araçların teknik özelliklerinden bahsetmeye devam edersek 7.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri, 200 km/s'lik maksimum hız değeri, Limited ve Longitude versiyonlarda 180 beygir, Trailhawk versiyonlarda ise 240 beygirlik güç değeri gibi şeylerden bahsedebiliriz. Araçlarda şanzıman olarak da 6 ileri otomatik şanzımana yer verilmiş.