“2015'ten beri yenilenme sürecimiz devam ediyor. 2015 Autoshow’da “şimdi başlıyor” demiştik. Fuar sloganımız buydu. Orada ilk önce Civic Hatchback, Civic Black Edition, Jazz, H-RV ve C-RV dizel otomatik şeklinde tanıtarak, peş peşe ürün gamını artırdık. Bu işin en güzeli ve en zirvesi Civic modelimiz. Civic lansmanını Ekim ayında yaptık. Şubat ayında 1.5 turbo RS versiyonunu, Mart ayında ise hatchback modelin 1.5 turbosunu getirdik. Böylece ürün gamımızı tamamlamış olduk. Bunlara ek olarak bu yıl, fuarda görebileceğimiz NSX ve Type R modellerimiz geliyor. Önümüzdeki yıl içerisinde de makyajlanan Jazz modelini göreceğiz.

Bizim mali yılımız 31 Mart ayında bitiyor. 2018 yılının Şubat ayı gibi ise Civic modelimizin dizelini de ürün gamımıza katmış olacağız. Böylece Honda’nın o geçmişe dönük, hem ekonomik hem de sportif seçenekleri ürün yelpazesine dâhil olmuş olacak.

HEDEFİMİZ 2017’DE PAZARIMIZI YÜZDE 25 ARTIRMAK

Son nesil ile birlikte, 6 ayda sattığımız adet, neredeyse yılda sattığımız adede eş değer hale geldi. Yılda 12 bin ile 13 bin adet satış gerçekleştiriyorduk. Ekim ayından beri sattığımız Civic adedi, 11.500’e ulaştı. Bu altı ayın son iki ayında, yalnızca iki yeni ürün ve yeni motor seçeneği sunduk. 1.6 benzinli ve 1.6 LPG ile başladık ve bu seçenekler çok beğeniliyor. Özellikle LPG, ekonomik olması, dizellere natif oluşu ile, satın alma ve kullanma maliyeti alt alta konulunca iyi bir opsiyon haline geliyor. Bizim de satışlarımızın %80'ini bu opsiyon oluşturuyor. Ben bir kere Civic ile, ikinci olarak da C-RV dizel otomatik ile ciddi bir adet yakaladığımızı düşünüyorum. Türkiye tarihinde, Aralık ayında yaptığımız satışlarda ilk defa Avrupa’da birinci sıraya yerleştik. Amacımız Avrupa satışlarında Almanya pazarını geçmek... Almanya pazarı ortalama 3 milyon seviyelerinde bir pazar. Oradaki pazara kıyasla, bizim pazarımız 1 milyonlar seviyesinde. Yani o pazara göre bakıldığında, biz Almanya'yı geçersek bu büyük bir başarı ve bunun gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Almanya’nın son mali yıl içerinde yalnızca 100 adet gerisinde kaldık. 2017’de bunu aşacağımızdan eminiz. Bu Civic'in başarısıdır ve yeni ürünlerimizle birlikte ÖTV artışlarına rağmen, bizim hedefimiz, 2017 de pazarımızı %25 artırmak.

Buğra Özkan-Quattroruote Dergisi 

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır