Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura Frankfurt fuarında önemli açıklamalarda bulundu. Japon üreticinin gelecek vizyonunun elektrikli modeller üzerine kurulduğunu, 2030 yılı için yapılan planların 5 yıl öne çekilerek 2025'e alındığını söyleyen Tsumura, üretilen her 3 araçtan 2'sinin elektrikli modeller olacağını söyledi.

Tsumura, gerekli yasal koşullar sağlanılırsa yeni üretilecek elektrikli Otomobillerin Türkiye'de üretilebileceğini de belirtti. Gerekli imkanların fabrikada mevcut olduğunu belirten Tsumura, Şekerpınarı'nda yer alan Honda Fabrikası'nın bu araçların üretimine hazırlandığını belirtti.

Proje hakkında Tsumura, "Yeni elektrikli araçlarımızı Türkiye'de üretebiliriz. Türkiye'deki fabrikamız gerekli bilgi birikimine ve donanıma sahip. Bizim Şekerpınarı'nda yer alan fabrikamız, sağlam bir altyapıya sahip. Ancak bunlar yeterli olmuyor, üretimin gerçekleşebilmesi için vergide avantaj oluşturulması ve yasal konularda uzlaşılması gerek. Planlarımıza göre elektrikli araç üretimine ilk etapta Honda CRV modeli ile başlayacağız. Honda Şekerpınar Fabrikası için 400 ek istihdam üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Bu yıl 35 bin adet otomobil üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor, 33 ülkeye de ihracat etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: Milliyet