Fuarın öne çıkan başlıklarından bir diğeri ise Honda Jazz’ın Avrupa’da artık sadece hibrit olarak sunulacağı oldu. Gelişen enerji yönetimi teknolojileri hakkında bilgi veren Honda, 2020 yılından itibaren ilk enerji yönetimi hizmetini devreye sokacağını da açıkladı. Honda standında elektrikli vizyon stratejisi kapsamında geliştirilen diğer modeller de sergilendi.
Honda, 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Elektrikli Araç Stratejisi kapsamında elektrikli ve hibrit araçlarını sergiledi. Standın dikkat çeken modeli Honda e oldu. Honda e’nin seri üretim versiyonu ilk kez görücüye çıktı. 2020 yılında Almanya’da satışa çıkacak olan Honda e’nin 29.470 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı fuarda açıklandı. Daha önce şarj ve enerji yönetimi çözümleri ile enerji yönetimi konusunda da çalışmalar yaptığını paylaşan Honda, geliştirdiği teknoloji ile sadece kendine ait park yeri olan kullanıcılar için değil aynı zamanda caddelere park eden, kentsel alanlarda yaşayan kullanıcılar için de şarj çözümleri sunacağını da açıkladı.
Honda Motor Europe COO ve Başkanı Katsushi Inoue yapmış olduğu değerlendirmede: “Yeni Honda e’nin dünya tanıtımı ile geleceğe yönelik elektrikli araç vizyonumuz adına çok önemli bir adım attık. Bu, sadece Honda'nın geliştirebileceği tarzda benzersiz bir elektrikli araç ve olağanüstü dinamik bir sürüş performansı dışında tamamen yeni bağlantı çözümleri de kullanıma sunuyor” dedi.
Yeni Honda e, kamuoyu önündeki ilk gösterimi için sahnede boy gösterirken, Honda Motor Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Gardner de “Honda bugün aynı zamanda yeni nesil Jazz’ın da tanıtımını yapıyor. Bu model artık Avrupa pazarında sadece hibrit seçeneğiyle satılacak” dedi.
Honda Power Charger
Elektrikli araçlarını sokak dışı bir alanda şarj etmeyi tercih eden kullanıcılar için Honda, optimum alternatif akım şarjı sağlayan Power Charger seçeneğini sunuyor. Sistem, maksimum 7,4 kW (tek fazlı güç kaynağı) veya 22 kW (üç fazlı güç kaynağı) çıkışa sahip olan duvardan veya şarj sütunundan şarj edilebilen bir şarj sisteminden oluşuyor. Söz konusu şarj seçeneği Honda e kullanıcısına, standart bir duvar prizinden 32 amperlik bir besleme söz konusu olduğu varsayılacak olursa sadece 4,1 saatte bataryaları yüzde 100 kapasiteye şarj etme olanağını sunuyor.