Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan yeni bir patent başvurusuna göre Honda, 2015'te tanıttığı Project 2&4 konsepti üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Belgede aracın ortasından uzanan "bel kemiği" şasi yapısının bulunduğu bir gövde yapısı görülüyor. Japon üreticinin Ağustos 2016'da başvuru yaptığı patent, 16 Şubat 2017'de yayınlandı.

Honda, basınçlı döküm alüminyum kirişler vasıtasıyla "parça sayısını azaltırken gövde sertliğini geliştiren ve sürücülere bir otomobildeki ivmelenme hissiyatını veren bir gövde yapısı" oluşturabileceğini öne sürüyor. Teorik olarak bu düzen, ağırlığı azaltırken dayanımı arttıracaktır. Ayrıca eleman sayısının düşmesi sonucunda kaynak ve somun ile bağlantı işlerinde de azalma göstereceği için üretim sürecini de önemli oranda basitleştirecektir.

Honda mühendisleri, alüminyum "bel kemiğinin" dökümünü içerisinde boşluk olarak yaparak bu bölgeye güç ünitesini yerleştirmeyi hedeflemiş. Firma hem elektrikli, hem de içten yanmalı motorların bu bölmeye sığabileceğini belirtiyor. Yakıt tankı da aracın omurgasında içi boş bir bölgeye konumlanıyor. Patentte arka bölüme 1 veya 2 lastiğin takılabileceği söyleniyor.

Araç sahibi, tek başına yapacağı sürüşlerde yolcu koltuğunu sökerek aracın ağırlık merkezini düşürme imkânına sahip. Üstelik koltuğun gidişiyle bozulan aerodinamik yapı, bölgeye kaporta sacının takılmasıyla düzenlenebiliyor. Tıpkı Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss gibi.

Honda, aracın güvenliğini geliştirmek için iki natif üzerinde değiniyor. Bunlardan ilki, her iki koltuğun önünde ve arkasında birer adet şişirilebilir hava yastığının bulunması. Alternatif çözüm ise aşağıda görülen teleskopik çubuklar ile takla durumunda bile destek sağlayabilecek aktif bir sistem.

Honda, Project 2&4'ü 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtmıştı. Sürücünün arkasına yerleştirilen 999 cc'lik V4 motor, 212 bg (158 kW) ve 118 Nm üretebiliyordu. Aracın ağırlığı ise sadece 405 kg idi.

Honda'nın son derece basit ve hafif roadster'ı kesinlikle ilgi çekici. Patentin yayınlanması fikrin hayata geçirileceğinin garantisini vermiyor. Belki de Honda, bu havalı fikri rakiplerinden korumak için bu yönteme başvurmuştur.

Honda tasarımcısı Martin Petersson, 2015 yılında Top Gear'a verdiği demeçte Japon üreticinin Project 2&4 konusunda çalışmalarını henüz bitirmediğini belirtmişti. 

"Bir sonraki adım gelecek. Bu proje, gidip bir bodrumda tamamlanmayacak derecede pozitif.". Beklemekten başka şansımız yok.