Honda ürün gamının iki yeni modeli Jazz ve HR-V, bağımsız çarpışma testi kuruluşu EuroNCAP’in yeni test kriterleri doğrultusunda gerçekleştirilen testlerden en yüksek değerlendirme notu olan 5 Yıldız aldılar. Elde edilen yüksek skor, Honda’nın araç güvenliği alanındaki hassasiyetini ve başarısını gözler önüne seriyor.

Bu yıl gerçekleştirilen testlerden 5 Yıldız ile çıkan iki küçük sınıf otomobilden biri olan yeni Honda Jazz gibi HR-V’de de City Brake Active System – Şehir İçi Aktif Fren Sistemi standart olarak sunuluyor. Lazer teknolojisi ile çalışan sistem, yolu sürekli olarak tarıyor ve olası bir çarpışma anında otomatik olarak fren yapıyor.

Her iki modelin de orta ve üst ekipman seviyesinde Çarpışma Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, Akıllı Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Şerit Koruma Destek Sistemi ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi’ni barındıran ‘İleri Güvenlik Sistemleri’ standart olarak sunuluyor.

Swindon’da üretilen Civic ve CR-V ile birlikte yeni Jazz ve yeni HR-V de Honda ürün gamının 5 Yıldızlı modellerinin arasına katıldılar.