Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün yaptığı yazılı açıklamada hurda indirimi de dahil olmak üzere pek çok konuda düzenleme getiren yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sevk ettiklerini bildirdi. Tasarı, ikinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uygulanmak üzere; 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların, ihracatı veya imha merkezlerine teslim edilmek suretiyle trafikten kaydı silinerek hurdaya ayrılması karşılığında, araç sahiplerine, yurt içinden yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi sağlanabilmesi imkanı getiriyor. 

Otomotiv sektörü temsilcileri, hurda teşvikinin araç pazarına olumlu yansıyacağını ve pazarı hareketlendireceğini belirtiyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar:

 "Düzenlemenin 2017'de yakalamış olduğumuz büyüme ivmesini destekleyerek, 2018 ve 2019 yılları için iç tüketim dinamiklerinin hayata geçirilmesi noktasında pozitif katkıda bulunacağını düşünüyoruz"

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu:
"Yeni araçların emisyon oranlarının düşük olması sebebiyle bu düzenleme çevresel ve sağlık açısından da vatandaşlarımıza büyük katkı sağlayacaktır"

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt:
"Yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi şubat ayından başlayarak sektörümüze bir ivme kazandıracaktır"

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker:
 "Yaş sınırlamasının 16 yaş olarak verilmesi olumlu. 10 bin liralık rakamın 15 bin ya da 20 bin lira olması daha iyi etki gösterebilirdi"

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök:
 "Özellikle otomobil ve hafif ticari araç açısından bakıldığında, 16 milyon aracın 3'te birini hedef alan bir çalışma. Önemli bir teşvik ve gayet olumlu olarak değerlendiriyoruz"