Güney Kore merkezli üretici, geçtiğimiz yıl yenilediği i30 modelinin station wagon kasa seçeneğini bu organizasyonda sergileyecek.

B sütununa kadar hatchback kardeşiyle aynı olan aracın yan cam çizgisi şık bir şekilde D sütununa kadar alçalırken bagaj kapağı camı çok daha yatık bir açıya sahip. Stoplar otomobilin yanına doğru uzarken bagaj kapağı, arka kısmı siyah renkli olarak bırakılan alçak tamponun üzerine kadar indirilmiş.


İç mekanda da hatchback kardeşinden farklı bir yapı sunmayan otomobilin 1.795 mm'lik genişliği ve 2.650 mm'lik aks mesafesi değişmese de boy 245 mm artmış. Bu sayede bagaj hacmi 602 litreye kadar ulaşırken arka koltuk sırtlıklarının yatırılmasıyla bu hacim 1.650 litreye ulaşabiliyor.


Kaputu altında bir sürpriz bulunmayan araçta kullanılan turbo beslemeli olanları 1 ve 1.4 litre hacim, 120 ve 140 HP güç sunarken 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin 95, 110 ve 136 HP güç üretebilen üç seçeneği mevcut. Bu üniteler güçlerini 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla ön aksa iletecek.