Hyundai Nexo’nun menzili 800 kilometre

Otomobil, Tucson ile benzer proporsiyonlara sahip gibi görünse de tamamen yeni bir platform üzerine inşa ediliyor. Yeni platformla birlikte geliştirilen aktarma organları daha hafif, dolayısıyla Nexo eski otomobile göre %25 daha kısa sürede sıfırdan 100’e ulaşıyor. Otomobil’in 0-100 değeri 9,5 saniye olarak belirtiliyor.

Hafifliğin bir getirisi de tabii ki otomobilin menzili. Nexo, daha gelişmiş güç ünitesi ve hafifliğiyle birlikte Tucson FCEV’den 169 kilometre daha fazla menzil sunarak bir depo hidrojenle 800 kilometre menzil vadediyor.

Farklı koşullarda verimlilik ve rafinelik

Hyundai, mühendislerinin hidrojen hücrelerini geliştirirken rafineliğe de önem verdiklerini iddia ediyor. Sistemdeki hareketli parçalar, gürültüyü kabine almayacak şekilde motor bölmesinin içinde yerleştirilmiş.

Aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda çalışacak şekilde tasarlanan Nexo, eksi 30 derecedeyapılan testleri başarıyla vermiş. Nexo, çok soğuk koşullarda bile 30 saniye içerisinde çalışma kabiliyetine sahip. Bu süre endüstri lideri bir başarı olarak öne çıkıyor. Otomobil ayrıca, 50 dereceden daha yüksek sıcaklıklarda da verimli bir soğutma performansına sahip.

Fuarda tanıtılan diğer teknolojiler

Hyundai, CES’in konseptine uyacak şekilde fuarda bir dizi yeni teknoloji de tanıttı. Yeni Kör Nokta İzleme Monitörü, alışılagelmiş kör nokta uyarı sistemlerine canlı görüntüyü de ekliyor. Sistem kameralar yardımıyla otomobilin etrafındaki alanı sürücüye canlı olarak ileterek dikiz aynalarının göremediği noktaların da rahatlıkla fark edilmesini sağlıyor.

Tanıtılan diğer teknolojiler de Aktif Şerit Yardımcısı ve Uzaktan Kumandalı Park Asistanı. Şerit yardımcısı daha önceki sistemlerden farklı olarak otomobilin şeritte hizalanmasını daha etkin bir şekilde gerçekleştiriyor ve direksiyona kendi kendine müdahale edebiliyor. Park asistanıysa, adından da anlaşılabileceği üzere Mercedes-Benz gibi premium markalardan alıştığımız bir sistem. Otomobili dar yerlerden çıkarmayı kolaylaştırıyor. İki teknoloji de Nexo’da müşterilere sunulacak.

Nexo 2018’in ilk aylarından itibaren satılacak

Nexo, Ioniq ile ilk adımı atılan , Hyundai’nin 2025 yılına kadar satışa sunacağı 18 otomobilden oluşacak çevre dostu model ailesinin bir üyesi. Otomobil 2018 yılının ilk aylarından itibaren belirli pazarlarda satışa sunulacak.