Hyundai Tucson küçük SUV kategorisinde sürücü ve yolcu için IIHS tarafından yapılan küçük bindirmeli çarpışma testinde iyi not alan tek otomobil oldu. 2016 model yılı için yeniden tasarlanan Tucson’ın iç kabininde park freni pedalında 15 cm, üst mafsal sürununda ve kontrol panelinde 4 – 5 cm, diğer noktalarda 7 cm intrüzyon (içeri girme) meydana geldi. Cansız mankenlerde düşük yaralanma riski görüldü. Hyundai Motor Amerika ürün planlamasından sorumlu başkan yardımcısı Mike O’Brien “2016 Tucson’ın IIHS’nin bu zorlu testinde sürücü ve yolcu güvenliğinde elde ettiği iyi not, güvenliğe her aşamada ne kadar özen gösterdiğimizin bir kanıtı. Tucson’ın sektörde küçük SUV kategorisindeki performansından gurur duyuyoruz” dedi.

Otomobil önden orta derece bindirme, yandan darbe, tavan sağlamlığı ve koltuk başlıkları ve koltuk güvenliği açısından iyi notlar elde etti. Önden çarpışma önleme sistemi altı puan ile ödüllendirildi. Ön çarpışma uyarısı NHTSA kriterini karşıladı, otomatik fren sistemi 19 km/h ve 40 km/h testlerinde çarpışmayı önledi.

2016 Hyundai Tucson’da bulunan standart ve opsiyonel güvenlik teknolojilerinin bazıları seçilen donanım seviyesine göre şunları içeriyor; yaya tespit özellikle acil durum freni, şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta tespiti, arka çapraz trafik uyarısı, şerit değiştirme asistanı, arka park sensörleri ve arka görüntü kamerası.