1997 yılında İzmit'te kurulan ve üretime başlayan Hyundai Assan tesisi son yıllarda i10 ve i20 modellerinin üretimine ev sahipliği yapıyordu. Dünyada ve Türkiye'de crossover ve SUV modellerine olan ilginin artmasıyla Türkiye fabrikasının üreteceği model sayısının 3'e çıkarılmasına karar verildi. Hyundai Assan CEO'su Mong Hyun Yoon, A ve B segmentindeki araçlara olan talebin düşeceğini belirterek yelpazeye bir de B-SUV modeli eklemek istediklerini belirtti. "i10 ve i20'nin Avrupa'daki popülaritesi nispeten düşecek, biz de planlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Getireceğimiz B-SUV modeli ile hâlihazırda üretimi yapılan iki modelin düşüşünü telafi etmenin yanı sıra İzmit fabrikası için de güvence görevi görecek."

"Eğer i serisinin küçük ikilisi başarılı olsaydı 400 milyon dolarlık yatırım ile ikinci bir fabrika kurmayı hedefliyorduk. Maalesef tahminler Avrupa'da küçük segmente talebin azalacağı yönünde. Eğer i10 ve i20 satışlarını sabit tutmayı başarır, üçüncü model de beklenenin üzerinde ilgi görürse yeni fabrika fikri tekrar masaya yatırılır. Şu anda natif pazar arayışındayız." Yılda 50,000 adet üretilmesi planlanan B-SUV modeli için iki seçenek var: Creta ve Intrado. Halihazırda Hindistan'da üretimi gerçekleştirilen Creta'nın, hem boyutları, hem de parça fiyatları açısından temmuz ayında Güney Kore'de satışa çıkarılacak olan Intrado'ya göre daha avantajlı olduğu düşünülüyor.

"Tesiste 4 aracı da eş zamanlı üretme imkânı mevcut. Hâlihazırda i10, i20'nin 3 ve 5 kapılısı ile i20 Active'i İzmit'te üretiyoruz. B-SUV modeli için ilk etapta yeni bir hat açacağız." "i10 ve i20 parçalarının %20'sini Hindistan'dan daha uygun fiyat ile geliyor. Bu nedenle Creta'nın şansı daha yüksek." "Kore, B-SUV modelini 2021'de Türkiye'ye taşımak istiyor fakat ben, artan crossover/SUV talebine karşılık Creta'yı 2019 yılında banttan indirmiş olmayı hedefliyorum. O tarihlerde Creta'nın yüzü yenilenecek. Bu sayede Creta'yı doğrudan makyajlı hâli ile üretmiş olacağız." Öte yandan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, 2017'de Türkiye'de sundukları model gamını genişleteceklerini açıkladı. Yeni i30, mart ayında Türkiye piyasasına sürülecek. Asıl sürpriz ise haziran ayında satışa çıkacak olan Ioniq Hybrid.