Yeni MPV bu yıl üç silindirli benzinli motor ve elektrikli motorun birarada olduğu hibrit sistemle piyasaya çıkmıştı. Şimdi de modelde GKN Driveline tarafından BMW i8’i temel alarak geliştirilen dört çekişli sürüş sistemi bulunacak. i8’in elektronik aksı (eAxle) 2 Serisi gibi kompakt taşıtlarda çalışmak üzere adapte edildi, şu anda 229 mm genişliğinde, 259 mm yüksekliğinde ve 20.2 kg ağırlığında. i8’de olduğu gibi 2 Serisi’nin elektronik aks sistemi de bir aksı elektrikle sürmekten sorumlu, aynı zamanda ihtiyaç olmadığında yuvarlanma direncini azaltmak için motorun bağlantısını kesebiliyor. Diğer aks ise i8’in 1.5 litre üç silindirli motorunun bir versiyonundan güç alıyor. Öte yandan, iki otomobilin sistemleri arasında önemli bir fark var. Ortadan motorlu i8’de benzinli motor arka kısmı sürüyor, eAxle ön kısımda bulunuyor. Önden motorlu 2 Serisi’nde ise benzinli motor ön tekerleklere güç veriyor, eAxle arka kısmı sürüyor.

GKN, bunun eAxle teknolojisinin ne kadar esnek ve uyumlanabilir olduğunu gösterdiğini belirtiyor. İngiliz mühendislik firmasının yetkilileri, eAxle teknolojisinin gelecekte özellikle hibrit spor otomobiller ve C segmenti otomobillerde daha fazla uygulamaya adapte edilebileceğini de ekliyor.

Firma bağımsız sistemin geleneksel hibrit sistemlerden daha etkili ve verimli olduğunu, çünkü eAxle sisteminin torku şanzıman aracılığı olmadan tekerleklere doğrudan iletebildiğini söylüyor. Bu da daha hızlı yanıt sağlıyor ve BMW i8 gibi otomobillerin karmaşık güç aktarım mekanizmalarına karşın spor otomobil performansı verebilmesine olanak tanıyor.

İ8 ve 2 Serisi’nin yanı sıra GKN eAxle teknolojisini Porsche 918 Spyder için de geliştirdi. Sistem ayrıca Volvo XC90 T8 ikiz motorlu plug-in hibritte de kullanılıyor. GKN Ford Focus RS’nin dört çekişli sürüş sistemini de Ford ile birlikte geliştirdi.