Skoda, şeker pancarı hamurundan yapılan ilk malzeme için şimdiden bir patent başvurusunda bulundu. Şirket, hamuru boyamak için özel bir işlem kullandığını ve bunun daha sonra iç mekan için tasarım vurguları oluşturmak için kullanılabileceğini söylüyor.

Daha da iyisi, pancarlar Skoda'nın Çek Cumhuriyeti'ndeki Mlada Boleslav'daki genel merkezinin yakınındaki Dobrovice'den geliyor. Bu, atılabilecek bir yan ürünü kullanmanın yanı sıra, onu fabrikaya götürmenin daha az CO2 yaydığı anlamına gelir.

İkinci ürün henüz araştırma aşamasında ama bir tür kamış otu olan miscanthus kullanıyor. Çim hızla büyüdüğü için yol boyunca CO2'yi hapsedebiliyor.  Skoda bir yan üründen yararlanıyor, çünkü çim genellikle biyoyakıt olarak kullanılıyor ve kalıntılar ince parçalara ayrılabiliyor.

Malzemelerin kalitesini göstermek için Skoda, içini daha görünür kılmak için zemini ve sağ yan kapıları eksik olan bir Octavia yarattı. Pancardan yapılmış ön paneldeki süs parçaları ve kamışlarla süslenmiş kapı kartları ve A-sütunları ile gösterici, otomobil üreticisinin daha sürdürülebilir olan çekici iç mekanları nasıl yapabileceğini gösteriyor.