Kamu bankaları normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için dört yeni kredi paketini hayata geçiriyor. Bunlardan biri de Taşıt Kredisi ve 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredisi. Kredilere ne zaman başvuru başlayacak ve faiz oranları hangi düzeyde olacak sorularının cevabı....

BAŞVURULAR 5 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Taşıt kredisi için iki ayrı paket hazırlandı. Birincisi yerli üretime özel taşıt kredisi. Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 – yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

 İkinci el taşıt kredilerinde ise yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi kullandırılacak. Azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli 2. el taşıt kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak. Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek. Taşıt kredisi için başvurular 5 Haziran’da başlayacak.

 Yine örnek ödeme tablosuna göre binek otomobilde birinci el alımında 50 bin liralık kredi için 67 bin 647 lira geri ödenecek. Ticari araçlarda ise 50 bin liranın geri ödemesi 66 bin 43 lira olacak.

İKİNCİ EL OTOMOBİLE DE KREDİ

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak. Azami 6 Ay Ödemesiz toplam azami 60 Ay Vadeli 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak.