Herhangi bir aracın ikinci el değerini öğrenmek isteyen kullanıcılar, araç bilgilerini girerek güncel fiyata 10 saniye içinde anında ulaşabiliyorlar.  Eurotax Türkiye Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, Türkiye otomotiv sektörüne çok önemli bir fiyatlandırma sistemi sunduklarının belirterek “Sektörde bugüne kadar Cardata gibi gelişmiş bir fiyatlandırma sisteminin olmaması açıkçası sektör için büyük bir eksiklikti. Sahip olduğumuz güncel saha datası ve 11 yıldır Türkiye otomotiv pazarında edindiğimiz tecrübe ve know-how ile bu sistemi en doğru ve en gelişmiş şekilde sektörün hizmetine sunduk” dedi.

Sektördeki benzer diğer uygulamalar ise ana işi ‘data işi’ olmayan, farklı iş kollarından zorlama ile türetilmiş uygulamalar olduğuna da dikkat çeken Yalçın “Mevcut uygulamalarda fiyatlandırmada kısıtlı marka ve model bazında. Bu durumda fiyatlandırılan araçların değerleri de otomotiv sektörünün kabul ettiği ikinci el fiyatlarından çok uzak. Cardata’nın Türkiye’nin en doğru ve en güncel 2. el araç değerlerini sunması gibi oldukça iddialı bir söylem ile çıkması da bundan kaynaklanıyor. Cardata’nın farkı güncel olması, datasının doğru olması, tüm marka, model ve yılları kapsıyor olması” şeklinde konuştu.

Yalçın, modülün şu anda 5 otomobil markasının tüm Türkiye çapındaki 250 adede yakın bayisi, 7 filo kiralama şirketi, 5 sigorta şirketi ve 4 banka tarafından kullanıldığını ve yakın gelecekte çalışılan kurum sayısının 2 katına çıkacağını belirtti.

Zaman kazandırıyor ; kayıpları azaltıyor…

Tüm değerlendirme modüllerinde olduğu gibi Cardata sisteminde de “data” en önemli parametreyi oluşturuyor. Sektörde 10 yılı aşkın tecrübesi olan Eurotax’ın elindeki data setinin on milyonları aştığını kaydeden Hüsamettin Yalçın, sahip oldukları bu data setlerinin ve sahadan toplanan güncel gerçekleşme fiyat datasının birleşimi ile en doğru ve güncel ikinci el fiyata kolaylıkla ulaşabildiklerini söyledi.

Yalçın, otomobil bayilerinin takas alımlarındaki en büyük rahatlığı ve yardımcısı olan sistemin, bayilere hem zaman kazandırdığı hem de en doğru fiyata anında ulaşarak muhtemel kayıpların önüne geçtiğini söyleyerek “Otomobil bayileri sistemi kullanarak takasa alacakları araçlara saniyeler içinde doğru fiyat verebiliyor ve böylece 0 km araç satışlarına da ivme kazandırabiliyorlar” şeklinde konuştu.