İkinci el otomotiv sektöründe Türkiye genelinde Bayi Ağı Yönetimi yapan 2plan ve ikinci el araç ihale sektörünün en köklü kurumu Borusan Araç İhale işbirliği ile yeni yılın ilk fiziki ihalesi düzenlendi. 2plan tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan benzersiz “Terminal” konseptinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ihalede 95 araç için kıyasıya bir rekabet yaşandı. Marka ve modelden bağımsız olarak yalnızca “ikinci el” araçların satışa çıktığı ihalede, yaklaşık 3 saatlik bir sürede toplam değeri yaklaşık 62 milyon lirayı bulan 57 araç satıldı. İkinci el otomotiv sektöründe müşteri beklentilerine en üst düzeyde cevap veren  “2plan” ve sektörde 22 yıldır ihale deneyimi sunan “Borusan Araç İhale” işbirliği ile düzenlenen ve her markadan  “İkinci el” araçların satışa çıktığı ihaleye, Borusan Araç İhale sistemi üzerinden üyeler online olarak da katılma imkanı buldu.Yapılan ihalede 2017-2021 model yılı arasında değişen otomobiller için en yüksek teklifi verenler, piyasadan daha uygun koşula araç sahibi olma şansını elde etti. En yüksek fiyata alıcı bulan model ise 5 milyon TL’lik 2018 model Mercedes-Benz S400 D oldu.

“Terminal” ile İkinci El’de Yeni Bir Soluk

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, yaptığı konuşmada yeni yılın ilk ihalesinde rekor bir satışa imza atıldığını belirterek “İlk ihalemiz olmasına rağmen yoğun talep görmesi bizi mutlu etti. Terminal’in tüm otomotiv kuruluşları, filo sektörü temsilcileri ve aracılar için ihale konsepti ile benzersiz bir ortam oluşturmayı başardığını gördük. Şehrin tam merkezinde üst düzey müşteri deneyimi oluşturarak yakaladığımız bu ihale konseptini Borusan Araç İhale ile güçlerimizi birleştirerek oluşturduk. Şimdiki adımda ise; bir otomotiv merkezi haline gelme amacımızın sonraki basamaklarını; araç alımı, perakende satış ve premium araç satışı hizmetlerimizi de önümüzdeki hafta hayata geçireceğiz. Yine benzersiz ve fırsatlarla dolu bir deneyim sunma hedefi ile hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında “deneyim terminali” olma konseptimizi geniş bir alanda uyguluyor olacağız ve çok hızlı karşılık bulacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Özel ihalelerimize 2023’te hız kesmeden devam edeceğiz”

Borusan Araç İhale’nin Genel Müdürü İlker Baydar ise 2023 yılında fiziki ve online ihale süreçlerine devam edeceklerini belirtirken şu değerlendirmede bulundu;“Pazarda sıfır araçların bulunurluğunda yaşanan sıkıntı ve müşterilerimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak düzenlediğimiz özel fiziki ihaleler büyük ilgi görüyor. 2plan ile kurduğumuz güçlü işbirliği ile düzenlediğimiz ihaleler, müşterilerimiz tarafından yakından takip ediliyor. 2023 yılında düzenlediğimiz bu ilk fiziki ihalede de toplam 62 milyon TL’lik satışın gerçekleşmesi bu ilgiyi teyit ediyor.”