2018 model Otomobiller yavaş yavaş piyasaya çıkmaya hazırlanırken ikinci el otomobil piyasasında da hareketlilik bekleniyor. Akıllara gelen ilk soru ikinci el otomobil fiyatları düşecek mi? Birçok tüketicinin şu anda kararsız olma nedenlerinden biri de bu durum.

İkinci el otomobil fiyatlarını ne belirliyor?

İkinci el otomobil fiyatlarını belirleyen birçok faktör var. Sezondan, talepe kadar çeşitlilik gösteren bu faktörler ikinci el otomobilin fiyatını belirliyor. 2018 model otomobillerin yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başladığı şu günlerde ikinci el otomobil piyasasında da hareketlilik bekleniyor.

Yeni otomobil almak isteyenler bir yandan da ellerindeki otomobilleri satma telaşında olacak. 
Hatırlanacağı üzere bol yağışlı bir yazı geride bıraktık. Dolu yağışından olumsuz etkilenen otomobiller de tatilin sona ermesiyle satışa çıkacaktır. Öte yandan havaların soğumaya başlayacak olması insanlarda seyahat etme arzusunu azaltacaktır. Bu da fiyatların aşağı yönlü hareketine neden olabilir.

İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi?

Yabancı üretim otomobillerin fiyatlarında en belirleyici faktör döviz kuru. Döviz kurundaki hareketlilik ithal otomobillerinin fiyatlarını etkileyen en önemli faktör. Sıfır otomobillerin fiyatlarındaki düşüş ikinci el otomobillerin satışını olumsuz etkileyebilir. İkinci el otomobil fiyatlarının gidişatı ay içinde netlik kazanacaktır.

İkinci el otomobil alırken nelere dikkat edilmeli?

İkinci el otomobil alırken aracı mutlaka teknik bakımdan geçirin. Güvenilir aracı şirketler ve kişilerden alım yapmaya dikkat edin. Noter işlemleri gerçekleşmeden para transferi yapmayın.

Kaynak: Milliyet