Toyota’nın SUV ürün gamı daha da güçlendi”
Yeni Toyota C-HR Hybrid’in Türkiye’de gerçekleştirilen dinamik basın lansmanında açıklamalar yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, “Yeni Toyota C-HR Hybrid, Türkiye’de satışa sunulduğu 2016 yılından bu yana ürün gamımızda çok özel bir yer edinmeyi başardı. İlk nesilde yaklaşık 24 bin adetlik bir satış rakamı elde ettik. İkinci nesil Toyota C-HR iddiasını daha da ileriye taşıyacak. C SUV segmentindeki bu modelimiz, aynı zamanda müşterilerimizin Toyota ile duygusal bağ kurmasını sağlayan ikonik bir model olarak konumlanmaya devam ediyor. Yeni Toyota-CHR premium tasarımı, donamı ve teknolojik özellikleriyle farklı markalardan C SUV segmenti kullanıcıları ve üst segment kullanıcılarını da hedefleyen bir model olarak öne çıkıyor. Müşterilerden gelen geri bildirimlerle daha da geliştirilen ve premium bir deneyim sunmak üzere tasarlanan Toyota C-HR, markamızın zaten güçlü olan SUV ürün gamını daha da kuvvetlendiriyor. Geçtiğimiz yıl Toyota satışları içerisinde yüzde 15’lerde bir SUV payımız varken bu yıl bu oran yüzde 30’ların üzerinde çıkacak ve önümüzdeki yıl daha da fazla olacağını öngörüyoruz. Müşterilerimizin beklentilerine cevap verebilecek ürün ve hizmetleri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.
 
Müşteri profili yüzde 40 oranında kadınlardan oluşuyor
Yeni Toyota C-HR’ın 2023 ve 2024 satış rakamlarını açıklayan Bozkurt, “Yılsonuna kadar Toyota C-HR Hybrid modelinden 2 bin adet satış gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl ise bu aracın potansiyelinin 5 bin adedin altına düşmeyeceğini düşünüyoruz. Toyota C-HR adet anlamında da bize en çok katkı sağlayan ilk 5 modelimizden biri olacak. Satış adetlerinin yanı sıra imaj olarak da öne çıkan bir model. Mevcut müşteri kitlemizi yüzde 80’in üzerinde erkek kullanıcılar oluştururken, Toyota C-HR’da ise yüzde 40 oranında kadınlardan oluşuyor ve satın alma nedenlerinin başında da tasarım geliyor. Aynı zamanda daha genç müşteri profiliyle markamızın dinamikleşmesine de katkı sağlıyor.”
 
“Plug-in hibrit Toyota C-HR ilk çeyrekte Türkiye’de”
“İlk tam hibrit Toyota C-HR’ın ardından ilk plug-in hibrit modelin de Türkiye’de üretilmesinden büyük bir gurur duyuyoruz.  Toyota C-HR Plug-in Hybrid’i Avrupa ile aynı anda 2024 yılının başında müşterilerimize sunmak üzere çalışmalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl ise tam elektrikli bZ4X’in de Türkiye’de satılmaya başlanmasıyla tam hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikli olmak üzere müşterilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik çok geniş bir yelpazemiz olacak” dedi.