Görülebildiği kadarıyla, lansman öncesinde görülen tüm kare prototiplerin köşeli yapısına sadık kalındığı açık.
Üretimi uzun süredir ertelenen Cybertruck'ın gerçekten üretileceği bir tartışma konusuydu.
Tesla'nın kurucu ortağı ve CEO'su Elon Musk daha önce şirketin 2023'ün ortalarında üretime başlamayı hedeflediğini söylemişti ve fabrikadan gelen tweet bunun şimdi gerçekleştiğini gösteriyor gibi görünüyor. Hissedarlar etkinliğinde sergilenen kamyon, daha önceki örneklere kıyasla daha rafine ve potansiyel olarak bitmiş ürüne daha yakın görünüyordu.
Tamamen elektrikli, 800km'den fazla menzile sahip olduğu iddia edilen ve inanılmaz bir fiyat etiketine sahip açık kasa kamyon, 2019'da pandemi öncesi ilk kez gösterildiğinden beri beklemedeydi.
Musk, 2023 yıllık hissedarlar toplantısında katılımcıları bilgilendirerek şunları söyledi: 'Cybertruck yapımı zor bir kamyon. Geleneksel üretim yöntemlerini kullanamazsınız. İç iskeletli bir araç yerine dış iskeletli bir araç inşa etmek için yepyeni bir dizi üretim tekniği icat etmek zorunda kaldık, dolayısıyla bu kesinlikle kolay bir iş değil, ancak bu konuda iyi bir ilerleme kaydediyoruz.
Bununla birlikte, 2023 lansman planını tekrarladı. 'Gecikme için özür dileriz. Nihayet bu yılın sonlarına doğru kamyonların üretim örneklerini teslim etmeye başlayacağız ve ürün beklentilerden daha iyi. Cybertruck benim her gün kullanacağım bir araç olacak.
Tesla kamyonet, şirketin ürün gamında Model 3, Model S ve Model X'e katılacak.
Şirket bir süredir kamyon için Amerika dışında sipariş almıyor. Bunun nedeni, Musk'ın 2022'nin başlarında şirketin 'üretimin başlamasından sonraki üç yıl boyunca önsipariş listesini tamamlamakta bile zorlanacağını söylemesinden olsa gerek.
Üretim Tesla Cybertruck'ın kesin özellikleri hala belirsizliğini koruyor, ancak Musk daha önce şirketin yeni nesil havalı süspansiyon üzerinde çalıştığını ve arazi kullanımı için daha uzun hareket mesafesine sahip olacağını söylemişti.
Dahası Musk, Cybertruck'ın tasarımının üretime uygun hale getirilmesiyle birlikte yaklaşık %3 oranında küçüldüğünü de açıkladı.  Daha alçak bir pencere yüksekliği ve daha alçak bir merkez çizgisi, arka camın daha büyük olacağı anlamına geliyor - ve keskin, köşeli tasarımın yaya çarpma yönetmeliklerini karşılamayacağına inananlar, Cybertruck'ın stilinde hafif bir yumuşama görebilirler.