Amerikan otomobil üreticisi Tesla için işler yolunda gidiyor. Yakında Güney Avustralya'da inşa edeceği dünyanın en büyül lityum-ion enerji depolama merkezinin ardından firma için bir güzel haber de uzun zamandır beklenen uygun fiyatlı elektrikli otomobili Model 3'ten geliyor. Firmanın CEO'su Elon Musk'ın Twitter üzerindeki açıklamalarına göre SN1 kodlu ilk seri üretim Model 3 geçtiğimiz Cuma günü banttan indi. Ayrıca ilk 30 müşteri de araçlarını bu ay içinde teslim alacaklar. Tam üretim rakamları halen belli olmasa da Musk daha öncesinde Ağustos sonuna kadar 100 Model 3'ün üretileceğini söylemişti.

Ve Eylül sonuna kadar 1500 araç. " Üretim katlanarak artacak." diyor CEO Musk. Freemont/California'daki üretim tesisinin sene sonuna kadar ayda 20.000 Model 3 üretebileceği düşünülüyor. Her şeyin iyi gideceği varsayılırsa fabrikanın 2018 yılı içinde 500.000 araç üretebileceği konuşuluyor. Firma halihazırda Model 3 için 400.000 ön sipariş almıştı. Buna ek olarak Gigafactory pil fabrikası 2020 yılına kadar yılda 500.000 batarya üretme kapasitesine sahip olacak. Sonuç olarak işler Tesla için gayet tıkırında işliyor. Benzer ufak tefek gecikmeleri zamanında Model X için de görmüştük.

Ancak Model 3, 35.000$'lık baz fiyat etiketiyle ürün gamı içindeki en kritik model olma özelliğini taşıyor. Üretim takvimini hem araç hem batarya için ayarlayabilmek hiç bu kadar hayati bir önem taşımamıştı.